Türkiye ile Mısır arasında yaşanan büyük gerginliğin ve hatalı politikaların sonunda Esma ve Esma gibiler Tahrir Meydanı’nda, Mursi ve Mursi gibiler ise cezaevlerinde toprağa düştü.

Dışişleri Bakanı  Mevlüt Çavuşoğlu, 11 yıl sonra  Mısır ’a üst düzey bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ziyaret sonrası Mısır Dışişleri Bakanı Samih Şukri ile  Kahire’de ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, “Bölgemizin bekası için daha yakın çalışmamız gerekiyor. Bağlarımızı koparmamak için elimizden geleni yapacağız. İki ülke arasındaki mekanizmaları yeniden canlandıracağız” dedi.

“Kardeşim Şukri… Daha Yakın çalışmamız gerekiyor”

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “Bölgemizin bekası için daha yakın çalışmamız gerekiyor. Bağlarımızı koparmamak için elimizden geleni yapacağız. İki ülke arasındaki mekanizmaları yeniden canlandıracağız. Aslında konuşmalarımızda hem kardeşim Şukri hem de ben ilişkilerimizi daha da geliştirmek için hangi adımları atabileceğimizi söyledik. Hangi alanlara önem verdiğimizi de aslında vurgulamış olduk ama burada vurgulamadığım bazı konular da oldu. Onlara da değinmek isterim. Enerji alanında iş birliğimizi geliştirmek istiyoruz, somut adımlar atmak istiyoruz” dedi.

“DiPLOMATiK iLiŞKiLERi EN ÜST DÜZEYE ÇIKARMAK iSTiYORUZ”

Çavuşoğlu, “Ticareti artırmak için ulaştırma konularında bazı kopukluklar oldu, bunları tekrar canlandırmak istiyoruz. Diplomatik ilişkilerimizi en üst düzeye çıkarmak istiyoruz. Diğer taraftan bölgesel konularda istişarelerimizi yeniden başlatmak arzusundayız. Hem siyasi konularda ikili düzeyde hem de bölgesel konularda istişaremizi canlandırmak istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

ERDOĞAN VE SİSİ İRADE ORTAYA KOYDU”

Çavuşoğlu, Türkiye ile Mısır arasında tarihsel bağlar bulunduğunu, iki ülkenin ortak kültüre sahip olduğunu dile getirerek, iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarını güçlendirmek için Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi’nin bir irade ortaya koyduğunu söyledi.