Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekilen Muharrem İnce'nin, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu'nun telefonunu açmadığı buna rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın telefonunu açıp konuştuğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Cumhurbaşkanı ve Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam farklı televizyon kanallarında canlı yayınlara katıldı.

İki lider, iki gün önce Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanı adaylığından çekilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Bahsi geçen açıklamaların ardından İnce'nin Kılıçdaroğlu'nun telefonunu açmadığı fakat Erdoğan'ın telefonunu açarak görüştüğü ortaya çıktı.

'ARADIM AMA ULAŞAMADIM'

Konuya ilişkin ilk olarak canlı yayında konuşan Kılıçdaroğlu, "Montajlar ve diğer şeylerle bel altı vuruşlar doğru değil. Cesaretin varsa çıkarsın karşısına. Montajlarla insanları karalamanın doğru olmadığını düşünen birisiyim. Son 24 saatte Muharrem İnce ile görüşmedim. Hastaneye yattığında görüştüm. Kısa da bir sohbetimiz oldu. Bugün Ankara'daki mitinge davet etmek içinde aradım ama ulaşamadım. Ben Muharrem Bey'in oraya gelmesini, Halil İbrahim Sofrası'na davet ettiğimizi bilmesini isterim. Muharrem İnce beni destekliyor mu bilmiyorum. Destekleme konusunda görüşmemiz olmadı" ifadelerini kullandı.

'SON DURUMU KONUŞTUM'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise birçok kanaldan ortak yayınlanan canlı yayında konuyla ilgili, "Bugün Muharrem Bey'i aradım. Kendisiyle son durumu konuştum. Devlet olarak hukuki süreçte her türlü yardıma hazır olduğumuzu söyledim. Muharrem Bey'in bu kararının arkasında namuslu, haysiyetli insanların kabullenemeyeceği bazı saldırıların olduğunu, bugünkü görüşmemizden anlıyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Karar