İsrail polisi, Kudüs’te Mescid-i Aksa’ya gece yarısının ardından sabah namazında da baskın düzenleyip 200 Filistinliyi işkence ve ters kelepçe ile gözaltına aldı. Tüm dünyanın tepki gösterdiği saldırıya muhalefet liderleri de sessiz kalmadı. Saldırıyı kınayan muhalefet liderleri Filistinlilerin yanında oldukları mesajını verdi.

Doğu Kudüs’te İsrail polisinin Filistinlilere yaptığı baskı ve zulüm Ramazan ayında da devam ediyor.

200 KİŞİ İŞKENCEYLE GÖZALTINA ALINDI

Dün gece yarısı Mescid-i Aksa’ya baskın düzenleyen İsrail polisi, sahur vakti de yaptığı ikinci baskınla Filistinlilere cop, kauçuk kaplı mermi, ses bombası ile saldırdı. Polisler savaş alanına çevirdiği kutsal Kıble Mescidi'nde 200 Filistinli’yi gözaltına aldı.

KILIÇDAROĞLU: BU ZULÜM ARTIK SON BULMALI

Tüm dünyanın tepki gösterdiği bu saldırıya muhalefet liderlerinden de tepki gecikmedi. Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Filistinli vatandaşların yanında olduklarını belirterek, “Filistinli kardeşlerimize karşı Mescid-i Aksa'da gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Filistinli kardeşlerimize karşı gerçekleştirilen bu zulmün artık son bulmasını diliyorum, daima yanlarında olduğumuzu hatırlatıyorum” paylaşımı yaptı.

Kemal Kılıçdaroğlu

@kilicdarogluk

Filistinli kardeşlerimize karşı Mescid-i Aksa'da gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle lanetliyorum. Filistinli kardeşlerimize karşı gerçekleştirilen bu zulmün artık son bulmasını diliyorum, daima yanlarında olduğumuzu hatırlatıyorum.

'ÇİRKİN SALDIRI KABUL EDİLEMEZ'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise sessiz kalanlara seslenerek, “İşgalci İsrail zulmüne, dünya kamuoyu da bu zulmü seyretmeye devam ediyor! Mescid-i Aksa’da bulunan Kıble Mescidi’nde ibadet eden Filistinlilere alçakça saldıran İsrail’e karşı ses yükseltmek, başta İslam aleminin yöneticileri olmak üzere vicdan sahibi herkesin sorumluluğudur!” ifadelerini kullandı.

Temel Karamollaoğlu

@T_Karamollaoglu

İşgalci İsrail zulmüne, dünya kamuoyu da bu zulmü seyretmeye devam ediyor! Mescid-i Aksa’da bulunan Kıble Mescidi’nde ibadet eden Filistinlilere alçakça saldıran İsrail’e karşı ses yükseltmek, başta İslam aleminin yöneticileri olmak üzere vicdan sahibi herkesin sorumluluğudur!

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da saldırıyı kınayarak, “İlk kıblemiz Mescid-i Aksa’ya yönelik mübarek Ramazan ayında yapılan çirkin saldırı asla kabul edilemez. Kudüs ve Mescid-i Aksa onurumuzdur. Tüm toplum kesimlerini başta iktidar olmak üzere, duyarlı davranmaya davet ediyorum” şeklinde yazdı.