KKTC'de ilk kez Chabad'a karşı somut bir adım atıldı. KKTC Girne Kaymakamlığı, yasa dışı faaliyet gösteren CHABAD Yahudi Merkezi’nin tabelasını kapattı ve örgüt evini mühürledi. Konuya ilişkin olarak Milli Gazete'ye konuşan bir KKTC vatandaşı, “Bu zaferde Milli Gazete’nin payı çok büyük. Hiç kimse konuşamazken bu konuyu manşetlerinizle gündeme taşıdınız” dedi.

Milli Gazete CHABAD'ı yendi!mask

KKTC'nin Siyonist işgalden kurtulması adına vatan müdafaasında bulunan Milli Gazete'nin çabaları ilk büyük somut adımı doğurdu. Yavru vatandaki işgalin organizatörü konumunda yer alan işgalcilerin hamiliğini yapan CHABAD isimli örgüt ilk büyük darbeyi yedi. Bu bağlamda KKTC Girne Kaymakamlığı, yasa dışı faaliyet gösteren CHABAD Yahudi Merkezi’nin tabelasını kapattı ve örgüt evini mühürledi.

‘Biz Kazanırsak Gazze Sevinecek’ Diyen İktidarın Siyaseti Değişti: AK Parti Kaybetti Filistin Kazandı ‘Biz Kazanırsak Gazze Sevinecek’ Diyen İktidarın Siyaseti Değişti: AK Parti Kaybetti Filistin Kazandı

CHABAD HAKKINDA İŞLEM YAPILDI

UBP İskele Milletvekili Yasemin Öztürk’ün girişimleri ile yasa dışı faaliyetlerinden dolayı resmi makamlar tarafından Chabad'a işlem yapıldı. Girne Kaymakamlığı Chabad mensuplarından, KKTC'deki faaliyetleri ile ilgili alınmış olması gereken izin belgelerini istedi. Ardından gösterilemeyen izin belgesi için ek süre de verildi. Böylelikle Chabad'ın KKTC’deki faaliyetleri ile ilgili İçişleri Bakanlığı, Girne Kaymakamlığı ve Girne Belediyesi’nde kaydına rastlanmayan örgüt hakkında geniş çaplı araştırma da başlatılmış oldu.

MİLLİ GAZETE İFŞA ETMİŞTİ

Satın aldığı 2 bine yakın şirket üzerinden toprak edinen Siyonistlerin KKTC’de 25 bin dönüm civarında toprak satın aldığını ifşa eden Millî Gazete, söz konusu işgalin arkasındaki Siyonist örgütü de açıklamıştı. Kıbrıs’ta toprak satışının engellenmemesi halinde yavru vatanın, “Büyük İsrail Projesi”nin bir parçası olmasından endişe edilirken, KKTC’deki işgalin arkasında Chabad-Lubavitcholan isimli örgüt yer alıyor. Siyonist hareketin en dinamik oluşumlarından olan Chabad-Lubavitcholan’ın 2008 yılından itibaren KKTC’de aktif olmaya başladığı biliniyor. Mali yönden çok zengin olan Chabad-LubavItcholan, günümüzde KKTC’nin Siyonistlerce işgal edilmesinin arkasında bulunuyor.

HERKES SUSARKEN MİLLİ GAZETE KONUŞTU

KKTC Girne Kaymakamlığı’nın yasa dışı faaliyet gösteren CHABAD Yahudi Merkezi’nin tabelasını kapatmasının ve örgüt evini mühürlemesinin ardından Milli Gazete’ye konuşan bir KKTC vatandaşı çok önemli sözler sarf etti. Hiç kimse konuşamazken konuyu Milli Gazete’nin gündeme taşıdığını kaydeden KKTC vatandaşı, “Bu zaferde Milli Gazete’nin payı çok büyük. Herkes susarken siz konuştunuz. Bugün eğer bir örgüte karşı bir adım atıldıysa sizin sayenizde” diye konuştu.

KKTC’DE BANKALARI BİLE VAR

KKTC’nin Siyonistlerce işgal edilmesi sürecinde başrolü Chabad oynarken, yabancıların taşınmaz mal alımında bulunmasına dair organizasyonlar takip edildiğinde oklar Chabad’a çıkıyor. Kıbrıs’taki Siyonistleri bir araya getiren oluşum olan Chabad’ın başını ise kendisini “KKTC hahambaşı” olarak tanıtan Chaim Azimov çekiyor. Merkezi Girne’de yer alan Chabad, ABD Devlet Başkanı Joe Biden ve ekibi tarafından da destekleniyor. KKTC’de bir de bankası bulunan Chabad’ın, para transferlerini bu banka üzerinden yaptığı ifade ediliyor. KKTC’deki işbirlikçileri paraya boğan Chabad’ın yavru vatandaki nüfuzunu gitgide genişlettiği biliniyor.

MALİ YÖNDEN ÇOK ZENGİNLER

18. yüzyılda Rusya’da kurulan Chabad-Lubavitcholan isimli Siyonist örgüt, günümüzde merkez olarak ABD ve İsrail rejimini kullanıyor. Siyonist hareketin en dinamik oluşumlarından olan Cahabad-Lubavitcholan’ın 2008 yılından itibaren KKTC’de aktif olmaya başladığı biliniyor. Mali yönden çok zengin olan Chabad-Lubavitcholan, günümüzde KKTC’nin Siyonistlerce işgal edilmesinin arkasında bulunuyor.