Dolandırıcılık çetesinin, vatandaşları tuzağa düşürmek için lüks restoranlardaki yemekli tanıtımlarında yer aldıkları tespit edilip gözaltına alınan Nihal ve Bahar Candan kardeşler tutuklandı. Mahkeme çıkışında sinir krizi geçiren Nihal Candan, "Neden? Neden?" diye bağırırken, Bahar Candan'ın ise "Biz ne yapacağız?" dediği duyuldu. 

İstanbul Küçükçekmece  Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında ‘Suç gelirlerini aklama’ iddiasıyla yakalanan Bahar Candan ve kardeşi Nihal Candan ile Hacı İsrafil Sağlam’ın emniyetteki işlemleri tamamlandı. Gözaltına alınanlar, Gayrettepe’deki Asayiş Şube Müdürlüğü’nden Küçükçekmece Adliyesi’ne götürüldü.

20’DEN FAZLA SORU SORULDU

Bahar Candan ve Nihal Candan’a, poliste yaklaşık dörder saat süren ifadelerinde 20’den fazla soru yöneltildiği ve iki kardeşin suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi. İfadesi sırasında, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda hesabına 12 milyon lira geldiği yönündeki açıklamaları hatırlatılan Candan’ın, bu paylaşımı şaka amaçlı yaptığını söylediği belirtildi.

Soruşturma savcılığına çıkarılan 3 kişi, buradaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 3 kişi, hakimlikteki sorgularının ardından üzerlerine atılı suçlardan tutuklandı.

Her Taşın Altından Siyonizm Çıkıyor: Çirkeflikte Sınır Tanımıyorlar Her Taşın Altından Siyonizm Çıkıyor: Çirkeflikte Sınır Tanımıyorlar

“SADECE BİR KERE YEMEK YEDİK”

Bahar Candan hakimlikteki ifadesinde, “Ablamdan ayrıldıktan sonra bilinen restoranlarda, Etiler’deki bilinen mekanlarda bir araya geldik. Şahıslarla bir kere yemek yemiş olabiliriz, onun dışında hiç bir bağlantımız yok. Birkaç yıldır ben bu telefonumu kullanıyorum. Biz Onur Apaydın’ı Kaan diye biliyorduk. Gerçek adını bilmiyorduk. Kendisini de bir yıldır tanırım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Serbest bırakılmayı talep ediyorum” dedi

KARARIN AÇIKLANMASININ ARDINDAN GÖZYAŞLARINA BOĞULDULAR

Kararın açıklanmasının ardından Nihal ve Bahar Candan gözyaşlarına boğuldu. Bahar Candan avukatlarına “Bir şeyler yapabilir misiniz?” diye sorarken Nihal Candan ise gözyaşları içerisinde defalarca “Neden” diye bağırarak sinir krizi geçirdi. O sırada Bahar Candan’ın “Biz ne yapacağız ya?” dediği duyuldu. Tutuklanan 3 kişinin de Silivri’de bulunan Marmara Cezaevi’ne gönderileceği öğrenildi.

“ÜNLÜ OLDUĞUMUZ İÇİN TUTUKLANDIK” 

Adliye çıkışında konuşan Bahar Candan, “Asıl suçlular dışarıda, benim hesabımda para yok, sırf ünlü olduğumuz için tutuklandık” dedi.

SUÇ ÖRGÜTÜ OPERASYONUNUN DEVAMI

Sözcü'nün haberine göre, Bahar Candan, Nihal Candan ve Hacı İsrafil Sağlam ile ilgili çalışmanın, daha önce bir suç örgütüne yönelik yürütülen ‘Nitelikli dolandırıcılık’ ile ilgili soruşturmanın devamı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Söz konusu soruşturmada, ülke genelinde çeşitli devlet kurumlarından ihale yoluyla ucuza araç aldıklarını beyan eden suç örgütü üyelerinin, ulaştıkları mağdurlara ucuz araç satışı yaparak güvenlerini kazandıkları ve bu yöntemle araç talepleri alarak para topladıkları belirlenmişti.

Aynı yöntemle 13 mağdurdan yaklaşık 10 milyon lira alan kişilerin, ihalede sorun olduğu gerekçesiyle mağdurlara geri ödeme ve araç teslimi yapmadıkları tespit edilmişti. Bunun üzerine 3 Mayıs’ta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 6 kişiden 5’i tutuklanmıştı. (AJANSLAR)