Ankara kulislerini iyi koklamasıyla tanınan gazeteci Sedat Bozkurt, Kısa Dalga'da yayımlanan yazısında  Ülkü Ocakları'nda bir dönem genel başkanlık yapmış isimlerin oluşturduğu 'Ülkücü İrade' platformunun 'Cumhur İttifakı'nı bitirmek için neler yapılacağını tekrar masaya yatırdığını' ileri sürdü. Bozkurt, "Harekete geçmek için seçim sürecini bekleyecekler." dedi.

SİNAN ATEŞ'İN CENAZESİ MHP'DE BÜYÜK SARSINTIYA YOL AÇTI

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in 30 Aralık'ta Ankara'da uğradığı silahlı saldırıda öldürülmesinin MHP'de beklenenden fazla sarsıntı yarattığını belirten Bozkurt, "Cenazesi, son dönemde yaşanan en kalabalık cenaze töreniydi. Bursa’da bütün kesimlerle ilişkilerini çok iyi tutan AKP’li eski Bakan Faruk Çelik de cenazeye katılanlar arasındaydı" ifadelerini kullandı.

"ÜLKÜCÜLER CUMHUR İTTİFAKINI BİTİRME PLANI YAPIYOR"

"Ülkücü İrade' platformunun cinayet öncesinde son toplantısını yaptığını belirten Sedat Bozkurt, "Cumhur ittifakını” bitirmek için neler yapılacağını tekrar masaya yatırdı. Harekete geçmek için seçim sürecini bekleyecekler. Sinan Ateş’in ölümü üzerine platforma ilginin arttığının da altını çizmek lazım. Türkiye genelinde örgütlenmeleri artık çok daha kolay görünüyor.  Devlet Bahçeli bu konuda suskun kalmayı sürdürecek gibi." bilgisini aktardı.

SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERLERİ BAHÇELİ'NİN YANINDA

MHP lideri Bahçeli'nin devletin belgelerine göre suç örgütü liderleri olduğu ileri sürülen (Alaattin Çakıcı, Kürşad Yılmaz) isimlerle sürekli görüşerek fotoğraflarını paylaştığını vurgulayan Bozkurt, "Bu isimler bir siyasi yapıya politik olarak katkı sağlayacak isimler değil. Yani politik olarak ürettikleri ve seçmeni bu anlamda ikna edecek fikirleri yok. Ama Bahçeli’nin yanındalar." diye belirtti.

BAHÇELİ'NİN MHP'Lİ VEKİL İLE ARASI AÇIK

Bahçeli’nin, iddiaların odağındaki isim Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz'a mesafeli olduğunu belirten Sedat Bozkurt, "MHP içinde, “o kadar eski Ülkü Ocakları başkanları içinden neden Sinan Ateş?” sorusuna da yanıt aranıyor. Sinan Ateş, Ülkü Ocakları Genel Başkanlığından, hiçbir açıklama yapılmadan, bir pazar günü, Bahçeli tarafından makamına çağrılarak aniden görevden alınacağı söylenen, bu nedenle istifa eden tek isim." diye belirtti.