İYİ Parti lideri Meral Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy istemek için yarından itibaren programının başladığını söyleyerek "Hemşehri dernekleri, derin yoksulluğa yönelik ev ziyaretleri dahil mikro bazda şahıs olarak da çalışacağım. Kapı zile dahi çalacağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 14 Mayıs seçimlerinden sonra ilk kez kamuoyu karşısında konuştu. Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasıyla artık önlerindeki tek hedefin Kemal Kılıçdaroğlu'nu cumhurbaşkanı seçtirmek olduğunu vurgulayan Akşener, kendisinin şahsi olarak da saha çalışmalarına katılıp "kapı zili dahi" çalacağını belirterek, Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen seçmen kitlesine özellikle odaklanacaklarını ifade etti.

'12 MİLYON POTANSİYEL SEÇMEN VAR'

Akşener'in açıklaması şöyle:

"Hep birlikte çalıştık, bir oy Kemal'e bir oy Meral'e dedik. Kendi logomuzla girdik seçime çünkü. Sayın Erdoğan yüzde 49,52 oy aldı, sayın Kılıçdaroğlu da yüzde 44,88 oy aldı. Katılma oranı yüzde 87,04. Bütün verileri bütün seçmene vurduğunuz zaman oy alabileceğimiz 12 milyon potansiyel seçmen var.

Biz bu 14 Mayıs sonrası İYİ Parti olarak sandık güvenliği başta olmak üzere ikinci tura yönelik görüşmeler gerçekleştirdik. Sadece Kılıçdaroğlu'na çalışıldığı için CHP Genel Merkezi'nde çalışıyoruz. Bir kampanya grubu kuruldu. Sandığın korunmasından sorumlu her partiden isim var orada.

''ŞAHIS OLARAK MİKRO BAZDA ÇALIŞACAĞIM'

Bizim arkadaşlarımız sabah akşam sahada olacaklar. Kılıçdaroğlu'nun 13. Cumhurbaşkanı olarak seçilmesi için hepimiz seçime kadar çalışacağız. Ben bu süreçte oyunu Erdoğan'dan yana kullanan ya da yalnızca Kılıçdaroğlu'na oy vermeyen bölgelerdeki insanlarla görüşeceğim. Yarından itibaren bu programım başlıyor. Hemşehri dernekleri, derin yoksulluğa yönelik ev ziyaretleri dahil mikro bazda şahıs olarak da çalışacağım. Kapı zile dahi çalacağız.

'ERDOĞAN KAZANIRSA BU SİSTEMİ TARTIŞAMAYIZ BİLE'

Meclis Cumhur İttifakı'nda olabilir ama önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Erdoğan'ın kazanması halinde partili cumhurbaşkanlığı denen ucube sistemi bir daha bu ülkede tartışılmaya açılamaz. Bu nedenle buna engel olunmalı. O yüzden Kılıçdaroğlu'nun seçilmesi önemlidir. Sadece kendimiz değil, arkadaşlarınız, akrabalarınız, onların dostları, hepsini sandığa götürüp Kılıçdaroğlu'na oy vermeye ikna edeceksiniz.

'VATANDAŞLIĞIMIZI SATANLAR MI ONU TAPU GÖRENLER Mİ?

Ya tıpkı dün olduğu gibi Atatürk'ün adını anmayanları seçeceksiniz ya da büyük bir coşkuyla kutlayanları seçeceksiniz. Ya Cumhuriyet değerlerimize gıcık olanları ya da "varlığım Türk varlığına armağan olsun" diyenleri seçeceksiniz. Ya vatandaşlığımızı satanları ya da onları tapu görenleri seçeceksiniz. Ya ensar diye diye onları ülkeye dolduranları seçeceksiniz, ya da sığınmacıları en geç iki yılda ülkelerine gönderenleri seçeceksiniz.

'BİZDEN ÖNCEKİLER GİBİ İSTİBDATA DUR DİYECEĞİZ'

Önümüzde iki seçenek var, yandaşların rant düzenine yol mu vereceğiz yoksa halkı mı zenginleştireceğiz? Ülkemizi devam eden büyük yıkımın son halkasına mı bırakacağız yoksa köprüden önceki son çıkışı mı seçeceğiz. İftirayla yalanla zulümle var olan vesayetçilere, zulümden bıkmış bir millet olarak cevabı sandıkta vereceğiz. Bizler aynı bizden öncekiler gibi istibdata dur diyeceğiz. Kahrolsun istibdat, yaşasın hürriyet diyeceğiz. Adalet diyeceğiz. Kazanan biz olacağız.

'ISLAK İMZALI TUTANAKLAR CHP'YE GİDECEK'

Sandıkla ilgili verilerde şöyle bir sistem yapıyoruz. Islak imzalı tüm tutanakları bizim teşkilatlar CHP'ye götürecek. Bütün sandıklardaki sonuçları tek bir alanda toplayacağız takip edeceğiz. Önceden ekranlarımızı paylaşıyorduk CHP ile.

Aynı şekilde insan unsurumuzu, bilgimizi avukatlarımızı toplayacağız. İki bin sandığa itiraz etmiştik. İki şehirde itirazımız devam ediyor.

Sinan Oğan ile görüşmedim. Her kafadan ses çıkan sistemlerde sonuç alınamaz. Ama kendisinin bir talebi varsa, başta ben olmak üzere hepimiz yetkimizi Kılıçdaroğlu'na verdik.

'TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ BU COĞRAFYADAKİ HERKESİ SAYAR'

Türk milliyetçiliği... Ben bir cumhuriyet tarihçisiyim. Ders anlattım. Türk milliyetçiliği küfür eden, ayrıştıranların milliyetçiliği değildir. Yıllarca bizi gagaladılar "Türk müsün Müslüman mısın?" diye. İkisi bir arada olamazmışız gibi davrandılar. Türk milliyetçiliği, bilimin demokrasinin aklı ve bu coğrafyada yaşayan herkesi, her şeyi sahiplenen ve sayan bir değerdir.

Bize öğrettiler öğretmenlik okulunda. Metotlar ne kadar iyi olursa olsun kötü öğretmenden iyi sonuç çıkmaz. Metotlar kötü olursa da iyi öğretmenden iyi sonuç çıkmaz. Ben şimdi sadece Kılıçdaroğlu'na oy istiyorum. Bize inanılmaz iftiralar attılar. Buna inanan vatandaşlarımız da olabilir, biz bunun gerçek olmadığını ortaya koyacağız.

Miting olmayacak, biz çok az bir oyu konsolide etmek için uğraşacağız sadece. Tek tek ikna edeceğiz, sadece ben 45 miting yaptım. Sayın Kılıçdaroğlu çok daha fazlasını yaptı."