İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in Yavaş ve İmamoğlu ile görüşmesi sonrası yaptığı açıklamada "Belediye başkanlarımıza ziyaretleri sırasında, seçilecek cumhurbaşkanının yetkili yardımcıları olmaları teklif edilmiştir" dedi. KARAR'a konuşan İYİ Parti kaynakları da, tekliflerine olumlu yanıt aldıklarını belirterek "Millet İttifakı toplantısına başkanımız katılacak" dedi.

Türkiye'nin gözü Millet İttifakı'nın bugünkü toplantı sonrası açıklayacağı cumhurbaşkanı adayındayken, İYİ Parti Genel Merkezi'nde Genel Başkan Meral Akşener ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş görüştü.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener ile İmamoğlu ve yavaş görüşmesi sonrası şunları söyledi:

"Bildiğiniz gibi 13. cumhurbaşkanının belirlenmesi sürecinde sayın genel başkanımız daha önce mutabık kaldıklarımız çerçevesinde hareket etmiştir. Başkanımız milletin sesi için, onları heyecana yeniden sevk edecek bir öneri oluşturmuştur. Genel başkanımız, İBB ve ABB başkanlarımıza ziyaretleri sırasında, seçilecek cumhurbaşkanının yetkili iki yardımcısı olmaları konusunda önerilerini iletti."

Sevilay Yılman, Meral Akşener'in bugün Saadet Partisi Genel Merkezi'nde saat 15.00'de yapılacak olan Milli İttifakı toplantısına katılacağını açıkladı

Millet ittifakından düzenlediği basın toplantısı ile ayrıldığını duyuran  Meral Akşener  gündeme bomba gibi düşmüştü.

Kamuoyunda geniş yer bulan ve siyaset sahnesini hareketlendiren karar sonrası üst üste açıklamalar yapılmış Meral Akşener'in tekrar Altılı masaya dönüp dönmeyeceği tartışma konusu olmuştu.

İSMAİL KÜÇÜKKAYA ANLAŞILDIĞINI AÇIKLAMIŞTI

HalkTV sunucusu İsmail Küçükaya canlı yayında Meral Akşener'in yeniden Millet ittifakına katılması konusunda uzlaşı sağlanması yönünde temaslar olduğunu vurgulayarak "İYİ Partili üst düzey yetkili bana mesaj gönderdi; ‘anlaşıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

MERAL AKŞENER ALTILI MASA TOPLANTISINA KATILACAK

HaberTürk yazarı Sevilay Yılman'dan son dakika duyurusu geldi.

Yılman  İYİ Parti  Genel Başkanı Meral Akşener'in bugün Saadet Partisi Genel Merkezi'nde saat 15.00'de yapılacak olan  Altılı masa toplantısına katılacağını açıkladı.