Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olarak görev yapan İsmail İlhan Hatipoğlu bugün Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyesi olarak atanırken bu atama ile Hatipoğlu, çift maaş alma durumuna geldi.

Bugün  Ankar'a'da yapılan Ziraat Bankası'nın olağan genel kurul toplantısında, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı İsmail İlhan Hatipoğlu, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

NE KADAR MAAŞ ALACAK?

Genel kurul toplantısında ayrıca, bankanın yönetim kurulu üyelerinin alacakları net ücretler de belirlendi. Kamu görevi bulunmayan yönetim kurulu üyelerinin aylık net ücreti 62 bin TL iken, uhdesinde kamu görevi bulunan üyelerin alacağı ücret 34 bin 500 TL olarak belirlendi. İsmail İlhan Hatipoğlu halihazırda Bakan yardımcısı olarak maaşı net 96 bin 600 TL seviyesinde bulunuyor.

Cumhurbaşkanı kararıyla 23 Haziran 2023 tarihinde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı görevine atanan İsmail İlhan Hatipoğlu, bakan yardımcısı maaşının yanı sıra Ziraat Bankası Yönetim Kurulu üyeliğinden de ayrıca maaş alacak.

Bu durum, Hazine ve Maliye Bakanı  Mehmet Şimşek'in yardımcısının çift maaş alacak olmasıyla dikkat çekiyor. Özellikle deprem bölgesine yönelik harcamalar dışında kamu kurumlarına tasarruf genelgesi gönderen bakanın yardımcısının çift maaş alacağı gündemdeki konulardan biri haline geldi.

Kaynak: Milli Gazete