Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, Habertürk'te Fevzi Çakır ve Mehmet Akif Ersoy'a yaptığı açıklamalarda Kandil'in son açıklamalarının  Millet İttifakı'nı hedef aldığını ve bunları kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti.

Yavaş, Kandil'den yapılan konuşmaların kabul etmenin mümkün olmadığının altını çizerek, "Eğer bunlardan bazılarını kabul edeceksek biri de şu; Niye bizim üzerimizden siyaset yapıyorlar, bizi düşman gösteren AK Parti, bizimle en fazla temas kuran AK Parti, bana kaç defa bürokratlarını gönderdi" sözlerine de değindi. Yavaş, bu açıklamaların millet ittifakına zarar verdiğini ve bunların niçin yapıldığını düşünmek gerektiğini söyledi.

Çözüm sürecinde ev hapisleri konusunu da ele alan Yavaş, AK Parti'nin 3 kez Meclis'e pişmanlık yasası gönderdiğini ancak bunların içerisinde yer alan birinci maddenin terör örgütü kurucularının da bir kez de olsa pişmanlık yasasından faydalanmasını hedeflediğini, İmralı'daki bebek katilinin cezasını çekmeden bu ülkede çıkaracak hiçbir güç olmadığını söyledi.

Millet İttifakı'nın sol ve sağ seçmenleri bir araya getirerek yüzde 51'e ulaşmasının planlandığını belirten Yavaş, HDP'nin içinde muhafazakâr seçmenlerin de olduğunu ve iktidar mensuplarının "Biz HDP'lilerin oylarını istemiyoruz" dediğini ancak kaç tane HDP'li belediye başkanının kendilerine transfer edildiğini sordu. Ayrıca, teröristlerin arkasına sığınarak siyaset yapanları eleştiren Yavaş, ülkenin gündeminin terör değil, ekonomi olması gerektiğini ifade etti.