AKP'nin yeni ekonomi yaklaşımı, parti içinde ciddi endişelere yol açıyor.

Cumhuriyet gazetesinden Selda Güneysu'nun aktardığına göre, faizlerin yükselmesiyle birlikte gelecekte "yatırımların durmasından endişe duyan" bazı parti yöneticileri, yatırımcıların risk almaktansa paralarını faizle değerlendirerek risksiz yatırımlara yönelebileceğinden endişe ediyorlar. Bu durumda iş yerlerinin işçi çıkarmayı ve kârlarını artırmayı tercih edebilecekleri ve işsizlik oranlarının artabileceği belirtiliyor. Özellikle büyük şehirlerde işsizliğin artması, seçim sonuçlarını ciddi şekilde etkileyebilir.

AKP'li yetkililerin bu endişeleri Hazine Bakanı Mehmet Şimşek'e ilettikleri ve Şimşek'in ise "Sıkı tedbirler alıyoruz. Uyguladığımız politikanın sonuçlarını yakın zamanda göreceğiz ve olumlu sonuçlar alacağız" diyerek mevcut faiz politikasına destek verdiği ifade ediliyor.

Özellikle büyük şehirlerde ekonominin en büyük sorun olduğunu söyleyen AKP kaynakları, işsizlik sorununun büyümesi durumunda bu durumun büyük şehirlerdeki seçim sonuçlarını yakından etkileyebileceğine dikkat çekiyorlar.