CHP''de  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Mansur Yavaş'ın tekrar aday olup olmayacağı sorusu merak konusu olurken, parti içi kulislerde daha önce milletvekili olarak görev yapmış olan Levent Gök'ün de büyükşehir için adaylık ihtimali gündemde.

KILIÇDAROĞLU VE PARTİ İÇİ DEĞİŞİM TARTIŞMASI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Mansur Yavaş için "Mansur Bey yeniden aday olmalı" açıklamasına rağmen, parti içinde seçim sonrasında başlayan "değişim" sürecinin etkisiyle parti üyeleri arasında adaylık tartışmaları devam ediyor. Parti içinden çıkan isimlere yönelme fikri, Ankara'da da gündemde.

LEVENT GÖK'ÜN ADAYLIK OLASILIĞI

Cumhuriyet gazetesinden Sarp Sağkal'ın haberine göre, yerel seçimlerde aday belirleme konusunda parti içinden çıkabilecek isimlerin aday olabileceği konuşuluyor. Bu bağlamda, Ankara için de benzer bir durumun geçerli olduğu ifade ediliyor. CHP içinde Levent Gök'ün adının önerildiği ve Kemal Kılıçdaroğlu'na sunulduğu iddia ediliyor.

MANSUR YAVAŞ'IN ADAYLIĞI TABANDA TARTIŞILIYOR

Ankara'da Yavaş'ın yeniden adaylığı konusunda partililerin kararsız olduğu belirtilirken, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali  Babacan'ın CHP'nin kendi başına seçim kazanma konusundaki açıklaması da kulislerde değerlendiriliyor. Partililer, kendi geleneğinden bir aday gösterilmediği zaman gelen eleştirileri anımsatırken, Ankara için de kendi içlerinden bir aday çıkarmanın önemini vurguluyor.