Çadır satışı nedeniyle tepkilerin odağında olan Kızılay'a ilişkin ortaya her gün yeni iddialar atılıyor. Kızılay yöneticilerinin aldığı maaşlar ve huzur hakları üzerindeki tartışma sürerken Siyaset Bilimci Doç. Dr. Kenan Karataş'tan da dikkat çekici bir paylaşım geldi.

Haluk Levent'in Başkanlığını yaptığı Ahbap Derneği'ne depremin üçüncü günü 2 bin 50 çadırı 46 milyon liraya sattaığının ortaya çıkması üzerine eleştiri okları Kızılay ve Başkanı Kerem Kınık'a çevirildi. Kurum'Un holdingleşerek ticarethaneye dönüştürüldüğü eleştirileri yapıldı.

Kızılay eski Başkan Tekin Küçükali ise “Kızılay'ın içi boşaltıldı, holding oldu. Kızılay'ın yöneticileri benim zamanımda 11 taneydi. 1 tane genel müdür, 3 tane de genel müdür yardımcısı vardı. Şimdi 82 tane yönetici var. Her biri asgari ücret düzeyinde 3 asgari ücret maaş alıyor. Geçen sene Kızılay'ın bütçesinden yöneticilere giden para 25 milyon TL. Yani demek ki her adam 300 bin TL para alıyor Kızılay'dan.

'KIZILAY ANONİM ŞİRKET OLDU İSTEDİĞİNİ SATABİLİR'

Yeni uygulamaya göre Kızılay’da birimlerin tamamı anonim şirket oldu. Bu anonim şirketler, ticari maksatla kurulduğu için ellerindeki ürünleri satabiliyor. Bunlardan biri de Çadır A.Ş. 11 anonim şirket var. Bunlarında hepsinin toplandığı Kızılay Holding var. Kızılay’ın alanda çadır kurma yetkisi de alınmış. Kızılay sadece çadır üretiyor ve satıyor. Üretim yapıp AFAD’a satıyor Dünyada örneği yok bu prosedür bizde var. Her şirketin yönetim kurulu başkanı Kerem Kınık. Tepe şirket Holding dahil 12 tane şirketten 3 asgari ücret üzerinden maaş alıyor" dedi.

'AYLIK 198 BİN TL HUZUR HAKKI ALIYOR'

Karar'da yer alan habere göre, Kızılay yöneticilerinin aldığı maşlar ve huzur hakları üzerindeki tartışma sürerken Siyaset Bilimci Doç. Dr. Kenan Karataş'tan da dikkat çekici bir paylaşım geldi. Karataş paylaşımında “Yalansa, yalan deyin! Kızılay Gen. Bşk. Kerem Kınık ve Kızılay Yatırım’ın CEO’su İlyas Haşim Çakmak’a 12 şirketten her ay 198 bin TL ‘huzur hakkı’ verildiği ve son 3 yılda “yöneticilere sağlanan fayda” adı altında toplam 35 milyon 884 bin 923 TL dağıtıldığı tespit edilmiştir” ifadesini kullandı.