Yükseköğretimde yaşanan nepotizm, kişiye özel kadro usulsüzlüğü tepki çekerken verilen resmi bir ilanda kişiye özel kadroda boyut atlatıldı. İstanbul Okan Üniversitesi, Resmi Gazete'de yayımlanan akademik kadro ilanına 'Özel şartlar' kısmına direkt kişinin ismi yazıldı.

Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği’nde 'adrese teslim atama' yapılmaması maddesine rağmen bir çok kurumun 'tarif ederek' verdiği 'kişiye özel öğretim üyesi ilanı' yeni bir boyuta ulaştı.

KONDA'dan İstanbul Araştırması: Muhafazakarlık Yerini Modernliğe Bırakıyor KONDA'dan İstanbul Araştırması: Muhafazakarlık Yerini Modernliğe Bırakıyor

İstanbul Okan Üniversitesi'nin Resmi Gazete'de yayımlanan akademik ilanında İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi, Turizm ve Otel İşletme bölümüne profesör alınacağını açıkladı. Birgün'ün haberine göre söz konusu ilanda "Otelcilik Sektörü, Destinasyon Yönetimi ve Turizm Psikolojisi alanlarında çalışmalar yapmak" şartları aranırken, bir de kişi ismi yazıldı. Şartlara bir de özel isim yer aldı: Asım Saldanlı.

Karar'ın haberine göre, İlanda ismi geçen Asım Saldamlı'nın YÖK Tez'de yer alan bilgilerine göre, doktora tezinin başlığı "Otel işletmelerinde stres kaynakları ve çalışanlar üzerindeki etkileri." Yüksek lisans tez çalışmasının başlığı ise, "Uluslararası turizm hareketlerinde seyahatin yönetimi, seyahat işletmelerinin rolü, önemi ve pazar payı ilişkisi."