Asgari ücret  belirleme çalışmaları sürerken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in sosyal medya hesabından kiralarla ilgili yaptığı açıklamaya kiracılara sitem ettirdi.

Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Cengiz Kul, Bakan Mehmet Şimşek'in paylaşımına tepki gösterdi, "Özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı" sözlerine sitem etti, kiracıların kış günü sokağa atıldığını söyledi.

Kamuda Tasarruf Lafta Kağıt Üzerinde Kaldı Kamuda Tasarruf Lafta Kağıt Üzerinde Kaldı

SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Mehmet Şimşek’in “Kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerimiz konut arzını artırdı, özellikle Büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı” söylemine tepki gösteren Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Cengiz Kul  Antalya ’da en düşük kiralık evin 10 bin liradan başladığını hatırlatarak “Mehmet Şimşek büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını belirtmiş lakin bizler de bu ülkede yaşıyoruz, bırakın büyükşehirlerde gerilemeyi Anadolu ve kırsal kesimde dahi hâlâ ev sahibi tarafından kiracılar sokağa atılma, darpedilme ve tehditlerle karşı karşıya” dedi.

''MECLİSE ÇÖZÜMÜ GÖNDERDİK''

Kiracılar Dayanışma Platformu Sözcüsü Cengiz Kul, son zamanda kiracıların yaşadıklarından örnek vererek şunları aktardı,  “Bu iki il de büyükşehir. Bakana soruyorum yetmedi mi sokağa atılan genç, yaşlı, kadın, dar gelirli vatandaşın çilesi? Biz meclise 36 maddelik çözüm ile gittik, inceleyip bakabilirler. Antalya’da bugün en düşük kiralık ev 10 bin liradan başlıyor ve bunlara ev demeye de dilim varmıyor. Bu evler 1+1 odaya sahip ancak rutubet ve nemden geçilmiyor. Artık zaten binalarda bulunan dükkan ve işletmeye verilen yerler bile meskene çevrilip kiralık olarak veriliyor” diye konuştu.

''KİRALARA ASGARİ ÜCRET AYARI VERİLMELİ''

Asgari ücretin belirlenme biçimine değinen Cengiz Kul “Önümüzde asgari ücret görüşmeleri var belirlenen miktar bu ülkede yaşayan işçi ve emekçilerin yaşama standardını belirleyecek. Bugün ev sahipleri 10 bin TL’lik yeri asgari ücret belirlendikten sonra emin olun 15-17 bin TL arasına çekecekler. Biz diyoruz ki asgari ücret sadece iki çocuklu bir ailenin kira gideri üzerinden bile hesaplansa insanları rahatlatacak” şeklinde konuştu.

''İKTİDAR GÖZLERİNİ KAPATMIŞ DURUMDA''

Milli Gazete'de yer alan habere göre, Kul konuşmasının sonlarına doğru şöyle devam etti: “İnsanlar artık canına kıymaya kadar varan eylem biçimlerine vardırdılar. Kiracıların bu mağduriyetine iktidardakiler gözlerini kapatmış durumdalar. Biz de kiracılara sesleniyoruz, artık bu soruna karşı bir arada durup her kentte, o kentin milletvekillerine, belediye başkanlarına, bu sorunun muhatabı kimse onları göreve davet edip mücadele etmelerini sağlamalıyız ve platformun etrafında birleşip daha gür sorunlarımızı haykırmalıyız.”