Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından Rusya'nın Türkiye seçimlerine müdahale ettiğini söylemesinin ardından Kremlin iddiaları reddetti. YETAM Başkanı Yuriy Mavaşev, “Öyle ya da böyle Rus özel kuvvetlerinin, Erdoğan'ın kazanması için her şeyi yapmaya hazır olduğundan hiç şüphem yok” dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilme kararının arkasında Rusya'nın olduğunu öne sürerek Rusya'ya "Bundan vazgeçin" çağrısı yapmıştı. Kremlin iddialara ilişkin, ''Nasıl gündeme geldiğini bilmiyoruz. Bu iddiaları ana muhalefet adayına ileten kişiler yalancıdır.'' açıklamasında bulunmuştu.

CHP lideri paylaşımında “Sevgili Rus Dostlarımız, Dün bu ülkede ortaya saçılan montajlar, kumpaslar, Deep Fake içerikler, kasetlerin arkasında siz varsınız. Eğer 15 Mayıs sonrası dostluğumuzun devamını istiyorsanız, elinizi Türk’ün devletinden çekin. Biz hala iş birlikten ve dostluktan yanayız” ifadelerini kullanmıştı.

Öte yandan Rus basınında da paylaşılan açıklamaya ek detay verilmedi. Ancak Rus haber ajansı RIA Novosti, “Biz başka ülkelerin iç davalarına karışmıyoruz” dedi.

"ERDOĞAN'IN KAZANMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPMAYA HAZIR OLDUĞUNDAN HİÇ ŞÜPHEM YOK"

BBC Türkçe’ye konuşan Rusya merkezli düşünce kuruluşu Yeni Türkiye Araştırmaları Merkezi'nin başkanı (YETAM) Yuriy Mavaşev, “Öyle ya da böyle Rus özel kuvvetlerinin, Erdoğan'ın kazanması için her şeyi yapmaya hazır olduğundan hiç şüphem yok” dedi.

Mavaşev, “Bunun uğruna her türlü yalana, sahteciliğe gideceklerdir. Putin, Türk muhalefetiyle temasa geçmekten çok korkuyor. Ne de olsa bütün yatırımlarını Putin'in Rusya'yı yönettiği gibi Türkiye'yi yönetmeye çalışan Erdoğan'a yaptı” sözlerini ifade etti.

Ayrıca, “Görünüşe göre İsveç'te Kuran'ın yakılması aslında Rus özel servislerinin bir provokasyonuydu” sözlerini ekledi.