CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli ziyareti sırasında toplu açılış töreninde seçmenlere seslendi. Halktan yana bir düzeni savunduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, "128 milyar doları hiç ettiler. Hiç endişe etmeyin. O paraların tamamını geri getireceğiz. Bu ülkenin işçisine, emekçisine, çiftçisine, memuruna emanet edeceğiz" dedi. 6 liderin demokrasi için bir araya geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Hedef 5'li çetenin, uyuşturucu baronlarının at koşturmadığı bir Türkiye" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’li belediyelerin açılış törenleri ve yurttaşların sorunlarını dinlemek için Denizli’ye gitti. Kılıçdaroğlu’nun kentte önce Çardak ve Bozkurt ilçelerinin muhtarları ile bir araya geldi. Bu toplantıya; Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik de katıldı. Kılıçdaroğlu burada muhtarların sorunlarını dinledi.

Kılıçdaroğlu daha sonra Bozkurt Belediyesi Güneş Enerjisi Santrali’nin açılışına katıldı. 6 liderin demokrasi için bir araya geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, tüm yolsuzlukların kapandığı ve her harcamayı halk için yapacakları bir ülke kuracaklarını belirtti. 5'li çetenin ve uyuşturucu baronlarının at koşturmadığı bir Türkiye inşa edeceklerini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "128 milyar doları hiç ettiler. Hiç endişe etmeyin. O paraların tamamını geri getireceğiz. Bu ülkenin işçisine, emekçisine, çiftçisine, memuruna emanet edeceğiz" dedi.

'HER HARCAMA HALK İÇİN YAPILACAK'

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

Denizli bizim için önemli bir kent. Denizli'de belediye başkanlarıma hiçbir vatandaşın hangi görüşten olursa olsun ayrımcılığa uğramayacağına, yalnızca yoksul insanlara pozitif ayrımcılık uygulayabileceklerine dair talimat verdim. Kentin beton ormanına dönüşmesine asla izin vermeyin dedim. Kent beton ormanına dönüşürse küçücük çocuklar, ağaç göremeyecek, yeşillik göremeyecek, kuş göremeyecek dedim. Türkiye'de tüm yolsuzlukların kapandığı, her harcamanın halk için yapıldığı güzel bir ülke inşa edeceğiz.

'ÇİFTÇİLERE ELEKTRİĞİ ÜCRETSİZ VERECEĞİZ'

Şanlıurfa’ya gittiğimde Şanlıurfalı çiftçilerin en çok şikâyet ettiği konu elektrik fiyatlarıydı. Bereketli bir ova, bereketli bir Türkiye. Bizim çiftçi, elektriği niye bu kadar pahalıya alır? Gübre, ilaç, mazotu anladık; dışarıdan geliyor. Allah’ın güneşi bedava. Niye bu kadar pahalıya elektrik tüketiyor, diye. Oturduk, hesap yaptık, çalıştık. Gördük ki; sağlıklı ve düzenli yatırım yapabilirsek, akılcı bir yatırım yapabilirsek çiftçimize elektriği bedava verebiliriz. Şanlıurfalılara söyledim. Dedim ki ‘Yerel yönetimlerde, büyükşehir belediye başkanlığını bize verin, bütün Şanlıurfalı çiftçilerin tamamına elektriği ücretsiz vereceğiz.’ Mümkün mü, mümkün. Planlı mı, planlı. Hesabı yapıldı mı, yapıldı.

Daha sonra Erdoğan’ı da izlediniz. O da diyor ki ‘Elinden tutan mı var?’ Elimden tutan yok, engel çıkaran var. Ama herkes şunu bilsin Kılıçdaroğlu, yani Bay Kemal şikâyet etmez. Onun görevi bütün engelleri aşıp amaca ulaşmaktır.

Bütün engellemelere rağmen, engellerin çıkarıldığını da biliyorum. Para ile panel verilmez mi? O bile satılmak istenmedi. Ama bütün bunlar belediye başkanımız da bütün engelleri aşarak, bu sorunu çözdü. Şimdi Antalya da yapıyor benzerini, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız da burada. Büyükşehir Belediye Başkanımız, 15 bin 120 çiftçiye sulama kooperatifi aracılığı ile elektriği ücretsiz veriyor. 15 bin 120 çiftçiye. Erdoğan’ın unuttuğu bir şey var.

Erdoğan Bay Kemal’in hesap uzmanı olduğunu bilmiyor. Ben hesap uzmanıyım, gerçekten de hesap uzmanıyım. Yıllarımı… Hesap uzmanı olarak çalıştım Maliye Bakanlığı’nda. Plan nedir, program nedir, proje nedir, hesap nedir, kitap nedir? Bütün bunları bilirim.

'KILIÇDAROĞLU KİMSEYE TESLİM OLMAZ'

Elektrik üretmek için doğal gaz alıyorsunuz, karşılığında dolar ödüyorsunuz. Akaryakıt, kömür alıyorsunuz dolar ödüyorsunuz. Allah’ın güneşi bedava kardeşim. Dolar lobilerine teslim olmuşlar. Kömür, akaryakıt lobilerine teslim olmuşlar. Ama hiç kimse şunu unutmasın Kılıçdaroğlu kimseye teslim olmaz. Gideriz elektriği üretiriz, Allah’ın güneşi bedava. Yaparız ve çiftçimize veririz.

'5'Lİ ÇETE VE UYUŞTURUCU BARONLARI AT KOŞTURMAYACAK'

Ana hedefimiz Türkiye'nin 81 ilinde çiftçilere elektriğin ücretsiz olacağını söyledik. Bunu yapacağız. 6 lider bir aradayız. Hedef demokrasi, hedef demokrasi, hedef yargı bağımsızlığı, hedef çocuklarımızın daha iyi eğitim gördüğü bir ülke, hedef dış politikada saygınlık, hedef 5'li çetenin, uyuşturucu baronlarının at koşturmadığı bir Türkiye.

'128 MİLYAR DOLARI GERİ GETİRECEĞİZ'

'Sakın CHP'li belediyelere oy vermeyin' diyorlardı. 'Sosyal yardımlar kesilir' diyorlardı. Tam tersinde yardımlar insan onuruna yaraşır şekilde yapıldı. Kimseye yapılan yardımlar teşhir edilmedi. Kimsenin yoksunluğu afişe edilmedi. Ona yardımı insani koşullarda, sosyal belediyecilik anlayışıyla yaptık. Az kaldı. 5 ay sonra özgüveni yüksek, farklı bir Türkiye göreceksiniz. Çocuklara daha güzel bir Türkiye emanet edeceğiz. Belediyelerimiz bunu yapıyorsa bir de Türkiye Cumhuriyeti'nin bütçesini düşünün. O bütçedeki kaynakları düşünün. 128 milyar doları hiç ettiler. Hiç endişe etmeyin. O paraların tamamını geri getireceğiz. Bu ülkenin işçisine, emekçisine, çiftçisine, memuruna emanet edeceğiz.

'BAY KEMAL HALKTAN YANADIR'

Bir şeyden daha emin olmanızı isterim. Bay Kemal halktan yanadır. Emekten yanadır. Kadın-Erkek eşitliğinden yanadır. Kadına şiddete karşı çıkan yine Bay Kemal'dir. Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Sandığa gittiğinizde elinizi vicdanınıza koyun öyle oy verin. Türkiye bir yol ayrımında. Beraber üreteceğiz. Beraber çalışacağız. Kasada ve kıvançta beraber olacağız. Bir evladımız açsa bilin ki 85 milyonumuz karanlıktadır. O nedenle her çocuğun karnı doymuş şekilde yatağa gitmesini sağlamak zorundayız. Biz bunları yapmaya talibiz. Ve altı liderin de özlemi bu.