Kıbrıs medyası, Siyonizm’in yavru vatanı işgaline neden sessiz?

Siyonistlerin KKTC’yi sessiz bir şekilde işgal etmesi karşısında Millî Gazete’nin aylardır sürdürdüğü vatan mücadelesi devam ediyor. Gazetemizin yayınları gerek Türkiye’de gerekse yavru vatanda ciddi şekilde ses getirirken KKTC medyasının büyük bir bölümü yaşanan işgali görmezden geliyor. Millî Gazete’nin belgeleriyle birlikte ortaya koyduğu faciayı görmezden gelen KKTC medyasının sessizliğinin arkasında yabancı fonlardan beslenmelerinin yattığı düşünülüyor.

MEDYANIN BÜYÜK BÖLÜMÜ ÜÇ ANA KAYNAKTAN BESLENİYOR

KKTC medyasının büyük bir bölümü bağımsız yayıncılıktan uzak bir konumda bulunuyor. Millî Gazete’nin ulaştığı bilgilere göre söz konusu yayın organları maddi anlamda üç ana kaynaktan besleniyor. Bu üç kaynağı Avrupa Birliği (AB), kumarhane sahipleri ve Stelios Vakfı teşkil ediyor. Özellikle Stelios Vakfı yapmış olduğu kamuoyuna açık ve gizli faaliyetlerle dikkat çekiyor.

STELIOS VAKFI NEDİR?

KKTC ve GKRY arasında ‘Ortak Yaşam, Ortak Toplum’ adı altında çalışmalarda bulunan Stelios Vakfı,  Rum tarafının en etkin kuruluşları arasında yer alıyor. Adadaki iki farklı toplumu birleştirme amacı taşıyan vakıf, kamuoyuna açık faaliyetlerinin yanı sıra gizli çalışmalarıyla da biliniyor. Bu bağlamda Stelios Vakfı’nın en önemli çalışma alanlarından birini KKTC medyasını fonlamak oluşturuyor.

Kaynak: Milli Gazete /Bekir Şirin