Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, beyin göçüne dikkati çekerek giden vatandaşlara dönmeleri çağrısında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu'nun çağrısına cevap veren Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir grup öğrenci, 'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlattı. Öğrenciler çektikleri videoda, "Bizler bundan tam 100 yıl önce kurulan bir hayalin, mirası ve mirasçılarıyız. Kıvılcımlar olarak geldik, alevler olarak döneriz" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu söylemlerinde sık sık Türkiye'deki beyin göçüne dikkati çekiyor. Gidenlere 'dönün' çağrısında bulunan Kemal Kılıçdaroğlu son olarak dün 'Bay Kemal'in Tahtası-8' başlığıyla yayınladığı videoda ülkeyi terk etmek zorunda kalan doktor ve hemşirelere seslenerek "Bavullarınız toplayın, sağlık kentlerini kurmak için her birinizi ülkemize geri dönmeye davet ediyorum" demişti.

Kılıçdaroğlu'nun çağrılarına yurt dışında yaşayan Boğaziçi Üniversitesi mezunu bir grup öğrenci cevap verdi.

'SİZ İSTEYİN BİZ DÖNERİZ'

'Siz İsteyin, Biz Döneriz' hareketi başlatan grup, çektikleri videoda şu ifadeleri kaydetti:

Bizler, ülkesinin ve Cumhuriyet devrimlerinin yüksek mirasını sahiplenmiş hiç olmadığı kadar artan beyin göçünden endişe duyan, bilimin ışığının tüm vatanı aydınlatacağına ve küllerimizden doğacağına inanan Türk gençleriyiz.

Bizler bundan tam 100 yıl önce kurulan bir hayalin, mirası ve mirasçılarıyız. Kıvılcımlar olarak geldik, alevler olarak döneriz.