Hava saldırılarıyla Gazze’de soykırım yapan İsrail rejimi, kara harekâtında hezimete uğruyor. Mücahitlerin şiddetli direnişiyle karşılaşan İsrail güçleri, ilerleme şöyle dursun, bazı bölgelerde ağır kayıplar verip geri çekilmek zorunda kaldı.

Kayıplar ağırlaştı; geri çekilme başladı

Terörist İsrail ordusu, abluka altındaki  Gazze Şeridi’ni 44 gündür havadan bombalamaya devam ederken, karada Filistinli mücahit gruplarla girilen çatışmalar sonucu daha önce ilerleme sağladığı  Gazze Şeridi’nin kuzeyi ile şehirdeki bazı noktalardan ağır kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldı.

GAZZE'DE ŞiDDETLi ÇATIŞMALAR YAŞANDI

İsrail işgal güçleri, Gazze şehrinin güneyindeki El-Hadra ve Ez-Zeytun Mahallesi’nden 3 km batı yönünde konum değiştirdi. İsrail güçleri ayrıca, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya bölgesindeki Ebu Şerh kavşağından, Gazze şehrinin merkezindeki Es-Saraya ile El-Cela Caddesi’ndeki Dubayt kavşaklarından geri çekildi.

İsrail askeri araçları da Tel el-Heva Mahallesi’nden ayrılarak Gazze şehrinin batısındaki Er-Reşid Caddesi’nde konuşlandı. Saftavi, Ebu Şerh kavşağı ve El-Kerame bölgeleri İsrail güçleri tarafından büyük oranda tahrip edildi. Söz konusu geri çekilmeler, En-Nasr Mahallesi, Şifa Hastanesi çevresi, Es-Seraya bölgesi ile Gazze şehrinin güneyindeki Es-Sabra Mahallesi’nde Filistinli mücahitlerle yaşanan şiddetli çatışmaların ardından gerçekleşti.

TERÖRİSTLER, HER GÜN KAN KAYBEDİYOR

Terörist İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi’nde 2 teröristinin daha öldüğünü duyurdu. Ordudan yapılan yazılı açıklamada, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde yaşanan çatışmalarda 2 işgalcinin öldüğü belirtildi. İsrail ordusu, dün ilk olarak 2 askerinin, ardından 3 askerinin daha öldürüldüğünü açıklamıştı. Son sayılarla dün ölen asker sayısı 9’a çıktı. İsrail ordusu, Gazze’ye kara harekâtına yeltendiği 31 Ekim’den bu yana ölen asker sayısının 65’e yükseldiğini bildirdi.

SiYONiST İSRAİL'İN 29 ZIRHLI ARACI iMHA EDiLDi

Bu arada HAMAS’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nde bir evde konuşlanan bazı terörist İsrail askerlerinin öldürüldüğünü ve 29 zırhlı aracın imha edildiğini duyurdu. Tugaylara  bağlı direniş güçlerinin, Gazze kentinin doğusunda yer alan Cihr ed-Dik bölgesinde bir evde konuşlanan İsrail askerlerine saldırı düzenlediği bildirildi. Binada bulunan askerlerin TBG roketleriyle hedef alındığı ve çok sayıda askerin öldürüldüğü kaydedildi.

İsrail'den İran'a Misilleme Saldırısı: İsfahan'da Şiddetli Patlamalar İsrail'den İran'a Misilleme Saldırısı: İsfahan'da Şiddetli Patlamalar

Kaynak: Milli Gazete