Pazar tezgahlarının yangın yerine döndüğünü söyleyen CHP’li Evrim Karakoz Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Markette gittin, bir de pazara git, fiyatları gör” diye seslendi.

Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına yapılan zamlar cüzdana girmeden eridi. Aydın’ın Kuyucak, Karpuzlu, Koçarlı, Çine ve Sultanhisar pazarlarını dolaşarak vatandaşların dertlerini dinleyen CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, gıda fiyatlarındaki büyük artışa dikkat çekerek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Daha önce Tarım Kredi marketlerinde alışveriş yaptın, şimdi de pazara git, fiyatları gör” diye seslendi.

ISPANAK YÜZDE 344 ZAMLANDI

Karakoz, Aydın’da pazar tezgahlarını inceleyerek, son bir yılda meyve ve sebzelere yüzde kaç oranında zam yapıldığını listeledi. Son bir yılda sebze fiyatları yüzde 195, meyve fiyatları ise yüzde 107 oranında zamlandı. 2023’ün ocak ayında 9 lira olan ıspanağın kilogram fiyatı, son bir yılda yüzde 344 zamlanarak bu ay itibarıyla 40 liraya kadar çıktı. Geçen yıla göre fiyatı 3 kattan fazla artan ıspanak, ‘zam şampiyonu’ oldu. Ispanağın ardından en büyük artışlar ise yüzde 263.63 ile turp ve kırmızı lahanada görüldü. İki ürünün fiyatı da bir yılda 5.5 liradan 20 liraya çıktı. Kıvırcık, patates ve pancara da yüzde 200’ü aşan zam geldi. Kıvırcığın adeti yüzde 233.33 zamlanarak 30 liraya çıkarken, pancar ve patatesin kilogram fiyatı  da sırasıyla yüzde 227.27 ve yüzde 214.28 oranında zamlandı. Bir yıl içinde brokolinin kilogram fiyatı  13 liradan 35 liraya, karnabaharın 10 liradan 20 liraya, havucun da 9 lira 50 kuruştan 25 liraya yükseldiğine dikkat çeken Karakoz, “Patates 7 liradan 22 liraya, kuru soğan 9 liradan 15 liraya, sarımsak 60 liradan 120 liraya yükseldi’’ ifadelerini kullandı.

Ekonomide Çifte Kupa Yarışı: Ekonomik Tablomuz Faizde Dünya Üçüncüsü, Enflasyonda Dünya Dördüncüsü Ekonomide Çifte Kupa Yarışı: Ekonomik Tablomuz Faizde Dünya Üçüncüsü, Enflasyonda Dünya Dördüncüsü

‘Pazar tezgahları yangın yerine döndü’

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, CHP’li Evrim Karakoz, sebze fiyatlarının bir yılda 2-3 kat arttığını söyleyerek “Ispanak, pırasa, pazı, karnabahar, brokoli, lahana, pancar, turp, kuru soğan, kereviz, patates, sarımsak fiyatları uçtu. Pazar tezgahları yangın yerine döndü” dedi. Karakoz, “Geçen yıl 200 liraya dolan bir file bu yıl 600 liraya zor doluyor. İktidar ise pişkin bir biçimde 2024’ü emekliler yılı ilan ediyor. Özellikle asgari ücretli ve emekliler 31 Mart’ta iktidara bir ders vermeli’’ diye konuştu.