Milli Gazete yazarı  Yusuf KandemirKızılay Başkanı Kerem Kınık’ı, 13-14 yıl önce Yeryüzü Doktorları Derneği Başkanı görevindeyken ziyaret ettiğini söyledi. “Mütevazı dernek binasının sade makam odasında Türkiye ve dünya Müslümanlarının sıkıntıları, Millî Görüş hareketinin seyri,  Saadet Partisi'nin tarihsel anlamı gibi pek çok meseleyi” konuştuklarını belirtti.

Milli Gazete yazarı Yusuf Kandemir, o günlerde de AKP’li olmasına rağmen Kerem Bey’in “Türkiye toplumu ve siyasetinin bu kadim hareketinin (Milli Görüş) mutlaka muhafaza edilmesi gerektiğini, AKP'nin tarihe gömülmesinin kaçınılmaz olduğunu, Millî Görüş hareketinin ise sayılardan bağımsız olarak Türkiye ve hatta dünya siyasetini inşa etmeye devam edeceğini” söylediğini aktardı. Kandemir, Kerem Kınık’ın “mâkul bir Müslüman, ahlâklı bir insan izlenimi” uyandırdığını ifade etti.

Kerem Kınık’ın özgeçmişini incelersek “Türkiye’nin en iyi tıp fakültelerinden İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, afet tıbbı doktorasına sahip, Arapça ve İngilizce biliyor. Yeryüzü Doktorları Derneği’ndeki faaliyetleri Kızılay Başkanlığı görevi için referans olacak nitelikte. Ehliyet, liyakat tam aranılan özelliklere” sahip olduğu görülür diyen Kandemir, Kınık’ın Kızılay Başkanı olmasına şaşırdığını “AKP’nin bozuk saat misali günde iki kez doğruyu gösterebildiğini” düşündüğünü belirtti.

KIZILAY BAŞKANI KEREM KINIK PROFİLİ

Yanılmasının uzun sürmediğini belirten Kandemir şu cümleleri kurdu:

“Gel gelelim Kerem Bey, beni dumura uğratmakta çok fazla gecikmedi. Önce uluslararası bir fuarda  İsrail bayrağı altında gayet lâkayıt pozlar verdi, sonra da Kızılay'ın holdingleştiği, Kızılay bünyesinde anonim şirketler kurulduğu ve Kerem Bey'in başka pek çoklarıyla birlikte bu şirketlerin her birinden inanılmaz ücretler aldığı iddiaları ortalığa saçıldı.

Son olarak, büyük  deprem  felâketinde yüz binlerce insanımız soğuktan donarken, Kızılay depolarında saklanan çadırların bir başka yardım kuruluşuna satılabildiğine de şahit olduk. O depolarda hâlâ satılmayı bekleyen kaç çadır olduğunu ise bilemiyoruz. Mâlumunuz, AKP'nin aleyhine olabilecek her haber bu ülkede artık ‘devlet sırrı’. En azından istifayı akla getiren bu büyük skandalın dahi bizzat Kerem Bey tarafından pişkinlikle savunulabildiğini de hayretle ve esefle izledik.”

KEREM KINIK AKP’NİN HEDER ETTİKLERİ LİSTESİNDE NE İLK NE DE SON OLACAK

Anlattıklarının trajik ana fikrine gelen Kandemir, AKP’nin heder ettikleri içinde Kerem Kınık’ın ne ilk ne de son olacağını belirtti. AKP’nin ümmeti ifsâd ettiğini, başka türlüsünün mümkün olmadığını, AKP’ye dokunanın-bulaşanın yanmasının kaçınılmaz olduğunu açıkladı.

“Çünkü AKP” dedi Milli Gazete yazarı Yusuf Kandemir, “Erbakan Hocamızın tabirleriyle ta en başından itibaren İslam coğrafyasına ateş taşımak, yetimin hakkını da yağmalamak için kurgulanmış bir Siyonist projesiydi. AKP'nin ilk günden itibaren mâhiyeti ve mayası bozuktu. Büyük Ortadoğu’nun pazarlık masalarında şekillenen, baştan aşağı bir ihanet hareketiydi.

Siz AKP'yi gidin, yirmi yıl evvel Bağdat'ta ve Kâbil'de bombalar altında kolunu bacağını kaybeden çocuklara, Ebu Gureyb'de canlarından çok daha fazlasını feda eden kadınlara sorun. Şimdilerde yerli ve milli pozları takınmalarına aldanmayın. O çocuklar ve o kadınlar size bu ifsâd hareketinin yirmi yıl önce yola nasıl başladığını, en hazin sahneleriyle anlatacaklardır” ifadelerini kullandı.

yazının tam metni için tıklayınız