Katil İsrail rejimi 6 aydır Filistin topraklarında soykırım uyguluyor. 33 bini Aşkın savunmasız mazlumun katledilmesi Batı Ülkelerinde bile büyük protestolara sahne olurken, ülkemizde ise iktidar, Siyonist İsrail’le ticareti kesmemekte ısrar ediyor.

Hükûmetin bu vurdumduymaz tavrı vatandaşın sabrını da zorlamaya başladı. Son günlerde bakanların katıldığı programlarda, hükûmete yönelik sivil protestoların artmaya başladığı görülüyor. Hükûmeti İsrail’le ticareti kesmeye, Filistin’i kurtarmak için harekete geçmeye çağıran protestocuların gözaltına alınması ise hükûmete yönelik tepkileri daha da artırıyor.

BATI ÜLKELERİNDE PROTESTO DALGALARI YAŞANIYOR

Batı’da hükûmetlerin işgalci İsrail yanlısı zalimce tutumlarına rağmen halklar nezdinde Filistin direnişine destek eylemleri artarak devam ediyor. İspanya, İskoçya, İngiltere, Danimarka ve daha birçok Avrupa ülkesinde sayıları yüz binleri aşan Filistin destekçisi protestocular, hükûmetlerine İsrail’e desteği kesme, Filistin’deki insanlık dramına karşı harekete geçme konusunda baskı yapıyor.

KANADA, İSRAİL’E SİLAH SATIŞINI DURDURUYOR

Siyonist İsrail’in Gazze’ye yönelik vahşi saldırıları devam ederken, dikkat çeken bir gelişme de Kanada’dan geldi. Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Kanada’nın işgalci İsrail’e silah ihracatını durduracağını, hükûmetin bu kararının sembolik değil gerçek bir hamle olacağını ifade etti. Kanada Parlamentosu, geçtiğimiz gün İsrail’e yönelik silah satışının durdurulması yönünde bağlayıcı olmayan bir önergeyi 117’ye karşı 204 oyla kabul etmişti.

HÜKÛMET, İŞGALCİ İSRAİL’LE TİCARETİ KESMEMEKTE ISRAR EDİYOR

Filistin’i koruma konusunda hamasetten öteye geçemeyen hükûmet, gerçekleştirdiği milyar dolarlarca ticaret sayesinde İsrail’i ihya etmeye devam ediyor. İşgalci İsrail, Türkiye’den tonlarca miktarda ithal ettiği demir, çelik, gıda ve daha birçok kalem ürün desteğiyle zulümlerini gerçekleştirmeyi sürdürüyor. Siyasi ve sivil çevrelerden yükselen yoğun eleştirilere rağmen AK Parti hükûmetinin işgalci İsrail’le ticaret konusunda vurdumduymaz tavrı ise tepki çekmeye devam ediyor.

BAKANLAR PROTESTO EDİLİYOR: “İSRAİL’LE TİCARETİ KESİN!”

İşgalci İsrail’le ticaretini son sürat devam ettiren, limanlardan İsrail’e her gün ticaret gemileri kaldırtan AK Parti hükûmetinin bakanlarına yönelik sivil protestolar, yurt genelinde genişleyerek devam ediyor. Hükûmet ise halkın taleplerini ciddiye almak yerine protestocuları cezalandırma yoluna gidiyor. Geçtiğimiz hafta bakanlara yönelik gerçekleşen protesto eylemlerinde çok sayıda kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşılmıştı.

Milli Gazete'nin haberine göre, İngiltere’de kadınlar, işgalci İsrail’in saldırısı altındaki Gazze ile dayanışmalarını göstermek amacıyla saçlarını tıraş ederek ateşkes çağrısı yaptı.

Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?'' Ortadoğu Yine Alarma Geçti İran İstemediği Bir Süreci Tetikleyebilir:''ABD Ortadoğu'da Ateşe Niye Benzin Döküyor?''