Sabahın erken saatlerinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin etkileri, havanın aydınlanması ile gün yüzüne çıktı. Cep telefonu kamerasına yansıyan bir görüntüde ise yaşanan yıkımın ardından sokaklardan yükselen çığlıklar kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki deprem, gün yüzü ile ortaya çıktı. Kameralara yansıyan bir görüntüde depremin ardından ağır hasar alan sokaklarda yükselen çığlıklar saniye saniye kaydedildi.

Kahramanmaraş Pazarcık merkezli gerçekleşen ve 10 ilde hissedilen deprem, gün ışığının yükselmesi ile etkilerini belli etmeye başladı. Depremin merkezinden çekilen bir videoda ise gün ışığı ile depremin yıkıcı etkilerini gören vatandaşların çığlıkları, sokak boyu yükseldi.

BİRÇOK İLDEN HİSSEDİLDİ

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 04.17 sıralarında Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, birçok ilden hissedildi.

BİNLERCE BİNA YIKILDI

Deprem nedeniyle Kahramanmaraş merkez ve ilçelerde binlerce bina yıkıldı. Bölgeye çok sayıda ekip sevk edilirken, yıkılan binalardaki kurtarma çalışmalarının da sürdüğü bildirildi. Ölü ve yaralıların olduğu belirtilirken, sahada tüm ekiplerin çalışma yaptığı kaydedildi.

YIKICI ŞİDDET, GÜN AĞARINCA ORTAYA ÇIKTI

Şehir merkezinde Trabzon Caddesi ile Müftülük Meydanı çevresi ise yüksek bir binadan görüntülendi. Görüntülerde birçok binanın enkazı yer alırken, durumun vahameti ortaya çıktı.

O anlar ise kameralara böyle yansıdı.