İsrail'in Filistin'deki katliamlarında çok sayıda paralı asker görev alıyor. Daha önce Ukrayna'da Ruslara karşı savaşan bir İspanyol paralı asker, "Ben de ekonomi için, para için geldim. İyi ekipman sunuyorlar ve iş sakin. Tamamlayıcı görevler bir yana, haftalık 3 bin 900 euro" ifadelerini kullandı.

İsrail'in Filistin'deki sistematik ve insanlık dışı eylemlerinde neredeyse bir ay dolacak. Şiddet artarak devam ederken İsrail, insani durumu zora sokacak bölgeleri durmaksızın hedef belirliyor.

İsrail ile Filistin arasındaki çatışma sertleşirken İsrail paralı asker çalıştırmaya da devam ediyor.

AYLIK 15 BİN EURO

TRT Haber'in İspanyol gazetesi El Mundo'dan derlediği habere göre, gazete Rusya Ukrayna savaşında cephede olan ve öldüğü sanılan bir paralı askerle röportaj yaptı. Bu askerlerden biri İspanyol Pedro Díaz Flores Corrales.

Asker, cephede iyi koşullarda olduğunu anlattı. Çok iyi para aldığını belirten Corrales, aylık 15 bin euro kazanıyorum dedi:

Ben de ekonomi için, para için geldim. Çok iyi para veriyorlar, iyi ekipman sunuyorlar ve iş sakin. Tamamlayıcı görevler bir yana, haftalık 3 bin 900 euro.

'İSRAİL BİRLİKLERİNE GÜVENLİK DESTEĞİ'

İspanyol paralı asker kendisinin Golan tepelerinde olduğunu söyleyerek "Biz yalnızca silah konvoylarına veya Gazze Şeridi'nde bulunan İsrail silahlı birliklerine güvenlik desteği sağlıyoruz. Hamas'la doğrudan savaşıyoruz, operasyonlara da katılmıyoruz" dedi.

BM: İsrail'i Engelleyin Çağrısı BM: İsrail'i Engelleyin Çağrısı

Paralı asker bölgede kendisi gibi çok fazla paralı asker bulunduğunu dile getirerek, "Gazze ve Ürdün sınırlarındaki kontrol noktalarının güvenliğinden biz sorumluyuz" dedi.

Rusya geçtiğimiz aylarda paralı asker Corrales'in öldürülmesi için 10 bin dolar teklif etmişti. Askerin adı bir reklam sitesinde ölüm ilanı şeklinde yer aldı.