Finansmana erişim sorunu olası büyümeye ve yatırım planlarının önüne geçerken, ATO Başkanı Gürsel Baran'dan iktidara bir talep geldi. Güncel faizin hiçbir işletme için uygun ve verimli olmadığını söyleyen Gürsel, alacaklıları da koruyacak bir konkordato fonu kurulmasını talep etti.

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, ekonomiye ve iş dünyasına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Baran'ın özellikle vurguladığı konuların başında, mevcut konkordato sisteminin yetersizlikleri ve bu sistemi iyileştirmek için alacaklıları koruyacak bir konkordato fonu kurulması önerisi geldi.

Ekonomim'e konuşan Gürsel Baran, şirketlerin finansmana erişim sorunları ve yüksek faiz oranlarının işletmeler üzerinde yarattığı baskıyı ele aldı. Özellikle konkordato sürecinde, alacaklı firmaların haklarının korunması gerektiğine dikkat çeken Baran, bu durumun iş dünyası için büyük önem taşıdığını belirtti.

Ankara Ticaret Odası Web PortaliAnkara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran

'ALACAKLILARI DA KORUYACAK BİR KONKORDATO FONU GEREK'

Konkordato ilan eden şirketlerin borçlarını ödeyebilmeleri için bir koruma kalkanı oluştururken, bu süreçte alacaklı firmaların mağdur olmaması gerektiğini vurgulayan Baran, konkordato sisteminin yeniden yapılandırılması gerektiğini ifade etti. Bu kapsamda, alacaklıları da koruyacak bir konkordato fonunun kurulmasını önerdi. Baran fonunun kurulmaması halinde, bir firma iflastan korunurken başka firmalarının iflasının önünün açılacağı uyarısında bulundu.

Kamuda Tasarruf Lafta Kağıt Üzerinde Kaldı Kamuda Tasarruf Lafta Kağıt Üzerinde Kaldı

'ÖNEML BİR ADIM OLUR'

Baran'ın önerisi, konkordato sürecinde alacaklı firmaların haklarının daha iyi korunmasını ve ticari sistemin daha sağlıklı işlemesini hedefliyor. ATO Başkanı'nın bu önerisi, iş dünyasında yaşanan bu tür sorunların çözümüne yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor