İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum'un Gazze ile ilgili açıklamalarını eleştirdi. Kurum'un "31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek, Gazze'de elini bize uzatan kardeşlerimiz sevinecek. Gazzeli yavrularımız sevinecek" sözleri için İmamoğlu, "Hükümeti eleştiriyor. Koca Türkiye Cumhuriyeti, Gazze'ye yardım edemiyor, o gelince edecekmiş. Aramızda kalsın, Erdoğan'ı eleştiriyor" dedi.

Vatandaş Ekmek Derdinde İktidar Konak Sevdasında: İktidarın Konak Sevdası Vatandaş Ekmek Derdinde İktidar Konak Sevdasında: İktidarın Konak Sevdası

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum'un Bakırköy'de katıldığı bir etkinlikte, 31 Mart seçimlerini kendisinin kazanması haliden "Gazze'deki mazlumlar sevinecek" sözlerini eleştirdi.

'DENGESİ O KADAR BOZUK Kİ'

Zeytinburnu Halk Buluşması'nda konuşan İmamoğlu, Kurum'un sözlerin ilişkin, "Aramızda kalsın, Erdoğan'ı eleştiriyor" diyerek şunları söyledi:

"Bu acemi aday dün laf yetiştirdi. 31 Mart'ta Gazze'deki mazlumlar sevinecek. Koca Türkiye Cumhuriyeti Gazze'ye yardım edemedi. O gelince edecekmiş. Dengesi o kadar bozuk ki farkında olmadan Erdoğan eleştiriyor."

'GEL İSTANBULLULARIN YARDIMLARINI GAZZE'YE GÖNDERELİM'

Gazze'ye gönderilecek yardımlara ilişkin Kurum'a davette bulunan İmamoğlu, "5 Mart Salı günü seni Sultangazi'deki lojistik tesislere davet ediyorum. Gel İstanbulluların yardımlarını Gazze'ye gönderelim. Biz sana benzemeyiz. Davetimiz asildir. Senin gibi misafire kaba saba sözler ettirmeyiz. Gel yanıma, el ele yardımları Gazze halkı adına uğurlayalım." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, rakibi Murat Kurum’un Gazze ile ilgili açıklamalarına çok sert tepki gösterdi. İmamoğlu “İBB'yi o kazanırsa ‘Gazze'ye yardım edeceğim’ demiş. Aslında farkında değil. Hükümeti eleştiriyor. Acemi adayın dengesi o kadar bozuk ki, farkında olmadan Erdoğan’ı eleştiriyor" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Onur Soytürk ile birlikte Zeytinburnu’nda halk buluşması gerçekleştirdi. İmamoğlu konuşmasında rakibi Murat Kurum’un “31 Mart’ta Gazze’deki mazlumlar sevinecek. Gazze’nin özgürlüğü için İBB olarak Gazze’ye yapacağımız yardımlar için 31 Mart’ta milletimiz gerçek belediyecilikten yana tavrını koyacaktır” açıklamasına çok sert tepki gösterdi.

“MEKKE DE DÜŞMEDİ ESENYURT DA”

Sözcü'den Özlem GÜVEMLİ'nin haberine göre, 2019 yerel seçim sürecinde çok tartışılan “Esenyurt düşerse Mekke düşer” söylemine atıf yapan İmamoğlu şunları söyledi:

* "Böyle bir söz desem ben, bu milletin huzuruna vallahi çıkamam. Bu yüz müdür, meşin midir anlamadım. Nasıl bir yüz var bunlarda ben anlamadım. Esenyurt düşerse… Bak bak lafa bak. Lafın ağırlığına bak. Neymiş efendim Mekke düşermiş. Allah sizi ıslah etsin. Mekke'yle Esenyurt ne alaka? Milletin  arasına nifak sokacaklar ya, milletin o masum inancını kullanacaklar ya...Binde bir sokakta bana kızgın bakıyorlar. 

* Niye? Bu yalan ifadeleri dinledikleri için. Şu 12-13 kanal var ya bizim paramızla bile reklamımızı almıyor. Senin benim paramla yayın yapan TRT bile reklamımızı almıyor. O yöneticiler, 86 milyonun kul hakkını yiyorlar.  Zehir zıkkım olsun onlara. Sanıyorlar ki bu millet bu ucuz numaraları yutacak, yutmaz. İşte onun için inançları mesele ediyorlar. Neymiş? Esenyurt düşerse Mekke düşermiş. Ne oldu? Esenyurt'u da kazandık. Mekke de Esenyurt da düştü mü? Düşmedi. Her şey yerinde kardeşim.”