Türkiye'deki faaliyetlerini 2018 yılında durduran, ABD'li iş insanı George Soros'un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı'nın sözcüsü, Gezi Parkı eylemlerinin destekledikleri yönündeki iddiaları reddetti. Sözcü, Türk yetkililerle temaslarının 2018 yılına kadar sürdüğünü açıkladı.

Macar asıllı Amerikalı iş insanı George Soros'un kurucusu olduğu Open Society Foundations’ın (Açık Toplum Vakıfları) sözcüsü, Türk yetkililerle temaslarının 2018’e kadar sürdüğünü açıkladı.

Hakkında farklı ülkelerde siyasete müdahale ettiği yönünde çokça komplo teorisi bulunan Soros, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik söylemlerinde de yerini buluyor.

Erdoğan’ın ‘Soros‘ çıkışları CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da gündemine girmişti. CHP lideri “En büyük Sorosçu Erdoğan’dır”, diyerek Erdoğan’ın 2003’te Davos’ta Soros’la çektirdiği fotoğrafı örnek göstermişti.


GEZİ EYLEMLERİNE YARDIM İDDİALARINI REDDETTİ

Türkiye’deki faaliyetlerini 2018’de durduran, Soros’un kurucusu olduğu Açık Toplum Vakfı’nın sözcüsü bu tartışmalarla ilgili BBC Türkçe’den Mahmut Hamsici’nin sorularını yanıtladı.

Sözcü, Gezi eylemlerine hem finansal destek verdikleri hem de müdahil oldukları yönündeki iddiaların yalan olduğunu söyledi.

2000’lerin başında AKP ile ilişkilerinin iyi olduğunu belirten sözcü, bunun bozulmasının kendileriyle ilgili olmadığını savundu.

'ERDOĞAN İLE ÇEŞİTLİ ZAMANLARDA GÖRÜŞÜLDÜ'

Kuruluş sözcüsü, kendilerinin yıllarca Türkiye’de yasalarla uyumlu çalışıp denetlendiklerini, çeşitli bakanlıklar ve resmi kurumlarla ortak projeler yaptıklarını, Soros ile Erdoğan’ın çeşitli zamanlarda görüştüğünü, 2018’e kadar da kurum temsilcileriyle Türk yetkililerin temaslarının sürdüğünü belirtti.


Sözcü, Soros’un 2015’te Türkiye’ye geldiğinde Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile görüştüğünü de söyledi.

Kaynak:Karar