Ekonomi yazarı İbrahim Kahveci, Karar’da yayımlanan yazısında  AK Parti iktidara geldiğinde geldiğinde Türkiye’de kullanılan kredi büyüklüğünün ülke gelirinin yüzde 13.0’larında olduğunu söyledi. Bugün bu oranın yüzde 75’lere çıktığını dile getiren Kahveci, “Tüm varlığımız ile ülkeyi krediye boğduk. Şimdi asıl soruyu soralım: Bunca kredi karşısında yatırım, verimlilik, gelir veya refahımız mı arttı? Maalesef bunca kredi karşılığında elde ettiğimiz sonuç nerede ise sıfır” ifadesini kullandı.

"NE YAPTIK BU PARALAR İLE" 

İbrahim Kahveci, şunları kaydetti:

"Ne teknolojimiz gelişti ne de verimliliğimiz arttı. Adeta verimsizlik ve fakirliğe hapsolduk.

Yüksek teknolojik ürün satış oranımız yüzde 6,5’lardan yüzde 2,5’lara geriledi. Ne bir marka yarattık ne bir teknolojik ürün ürettik.

AK Parti iktidara geldiğinde ülkemizde kredi hacmi sadece 63 milyar liraydı... Şimdi 7 trilyon lira..

Ne yaptık bu para ile... Hangi teknolojiyi, hangi ekstra üretim hacmini artırdık?

Bu durumu sadece para ile değerlendirmeyin. AK Parti dönemi aynı zamanda orta yaş nüfusun en yoğun olduğu dönemdir. Ne genç nüfus fazladır ne de yaşlı nüfus... Çalışabilir cağdaki orta yaş nüfusun en yoğun olduğu dönemler ülkelerin ekonomik patlama yaptığı dönemlerdir.

Biz bu dönemi de heba ettik.

Hem parayı heba ettik hem de insanı heba ettik.

Yarın bunun acısını tüm toplum olarak özellikle genç nesiller ödeyecektir.

1991 seçimleri sonrası rahmetli Demirel insanları erkenden emekli etti. Ama o zaman genç nüfus fazlaydı. Şimdi genç nüfus azalırken ikinci Demirel vakasını Recep  Tayyip Erdoğan yaptı... Ama şimdi genç nüfus da gelmiyor.

Kaçırdığımız fırsatları ve kaybettiğimiz geleceği düşünebiliyor musunuz?

O nedenle ısrarla diyorum: Bizi çok ama çok karanlık bir gelecek bekliyor."