İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB) ekipleri, Üsküdar'daki Mimar Sinan Meydanı'na İftar  organizasyonu için konteyner ve çadırlar götürdü. Ancak AKP'li belediyeler, İBB'nin organizasyonunu engellemek için çöp kamyonları, cenaze araçları ve diğer araçlarını meydana park etti.

Yaşanan olaylar sonrasında İBB ve Üsküdar Belediyesi zabıtaları arasında arbede çıktı ve polis müdahale etmek zorunda kaldı. Ayrıca Ümraniye Belediyesi de, İBB'nin inşa ettiği 15 Temmuz Şehitleri Meydanı'nda düzenlenecek iftar organizasyonunu benzer yöntemlerle engelledi.

İBB yetkilileri, meydanın kendi yetkili alanlarında olduğunu belirterek, Üsküdar Belediyesi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı. İBB'nin organizasyonu engellenirken meydana verilen zararlar da suç duyurusuna gerekçe olarak gösterildi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Hastane ve kütüphanenin önünde, 29 gün boyunca 10:00 - 02:00 arasında konser gibi etkinlikler yapılır mı? Gelin buraya değil, daha işlek, geniş ve uygun olan ana meydana, sahile kurun dedik, İBB ise zabıtalarımıza saldırmayı seçti" ifadelerini kullandı.

Olaylar, İBB ve AKP'li belediyeler arasındaki gerilimi bir kez daha yansıtırken, vatandaşlar ise yaşanan tartışmaların bir an önce son bulmasını ve ramazan ayının huzurlu bir şekilde geçirilmesini istiyor.