İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce, belediyenin AKP döneminde özel bir şirketten satın aldığı arazi yoluyla kamunun 106 milyon dolar zarara uğratıldığını duyurdu.

Gökce ayrıca ‘yolsuzluk dosyaları’na el koyan İçişleri Bakanlığı’nın dönemin yöneticileri hakkında herhangi bir yaptırım uygulamadığını da belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla AKP dönemine ilişkin soruşturma başlatılmıştı. Daha sonra İBB teftiş kurulu tarafından hazırlanan 50 yolsuzluk dosyasına İçişleri Bakanlığı tarafında el konulmuştu.

Bu dosyalardan biri de Metal Yapı Konut’tan satın alınan Fatih ilçesindeki Vatan Caddesi’ndeki eski lunapark arazisiydi. Metal Yapı’yla eski İBB başkanı Kadir Topbaş’ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı ortak işler yapıyordu.

Twitter üzerinden açıklama yapan Gökce, söz konusu bölgenin imar planının değiştirildiğini hatırlattı.

İBB’nin güncel kurla toplamda 2 milyar TL zarara uğratıldığı satışlar ilgili Gökce’nin tweetleri şöyle:

Dr. Buğra Gökce

@gokcebugra

2 milyar lira ile bugün neler yapılabilir?  Güncel inşaat maliyetleri ile 5000 vatandaşımızın yaşayacağı 100 m2, 1500 konut üretilebilirdi.

19 bin 600 gencimize 1 yıl boyunca asgari ücret tutarında eğitim bursu verilebilirdi.

Dr. Buğra Gökce

@gokcebugra

16 milyon İstanbulluya ve 85 milyon vatandaşımıza hizmet etmek için kullanılabilecek bu kaynakların bu şekilde kullanılması hususunda takdiri sizlere bırakıyor, konunun takipçisi olmaya devam edeceğimizi bilginize sunuyorum.