HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Şanlıurfa'da düzenlenen bir temel atma töreninde yaptığı konuşma ile tepki çekti. Yapıcıoğlu, 11 Nisan'da Şanlıurfa halkının Fransız işgaline karşı verdiği mücadeleyi hatırlattıktan sonra muhalefeti emperyalist işgalcilere benzetti. Konuşmasında 14 Mayıs seçimlerine de atıfta bulunan Yapıcıoğlu, "Birileri eğer memleketimize göz koyarsa; Fransızlar gibi ya da İngilizler gibi veya onların uşaklığını yapanlar gibi... O zaman da Hazreti İbrahim’in baltası olur" ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu'nun muhalefeti emperyalist işgalcilere benzettikten sonra yaptığı açıklamalar sosyal medyada tepki çekti. Bazı kullanıcılar Yapıcıoğlu'nun söylemlerini "hakaret ve aşağılama" olarak nitelendirdi.

Öte yandan, Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Şanlıurfa'daki törende Yapıcıoğlu, miting alanında toplanan halka hitap etti. Törende, 897 afet konutunun temel atma ve 659 konut, 61 dükkânın anahtar teslimi gerçekleştirildi.

HÜDA PAR, Cumhur İttifakı'nın destekçisi olarak biliniyor ve genellikle AKP ile ittifak halinde seçimlere giriyor. Yapıcıoğlu'nun konuşması ise muhalefet partileri tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Kaynak:Milli Gazete