Cumhur İttifakı'na katılma sürecinde eyalet ve federasyon modeli konusundaki açıklamaları nedeniyle tartışılan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, Meclis'te konuyu tekrar gündeme getirdi. Yapıcıoğlu Meclis Genel Kurulu'nda, “Biz olumlu ve olumsuz tüm yönleriyle eyalet sistemi, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerinde serbestçe tartışılabilir diyoruz” dedi.

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda 2024 yılı bütçesine ilişkin söz aldı. AK Parti listelerinden Meclis’e giren Yapıcıoğlu, kapitalist ekonomi modelinde faizin önemli bir sömürü aracı olarak işlev gördüğünü söyledi.

Yapıcıoğlu “2003 yılından bu yana faiz giderlerinin bütçeye oranı yıllara göre kademeli olarak yüzde 41’den yüzde 11’e kadar düşmüştü. Aynı şekilde faiz giderlerinin Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya oranı da son 20 yılda bariz bir şekilde azaldı.” diye konuştu.

HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu'nun yapmış olduğu, dün TBMM Genel Kurulu'nda kullandığı ifadeler tartışmalara neden oldu.

TBMM Genel Kurulu, bütçenin tümü üzerindeki görüşmeler için TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ başkanlığında bir raya geldi. HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, Genel Kurulda kürsüde seslendi.

Meclise AKP listelerinden giren HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı özerklik açıklamasıyla tepki çekti.

HÜDA PAR başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu: Özerklik tartışılabilmelidir

TBMM Genel Kurulu'nda gerçekleşen bütçe görüşmelerinde konuşma yapan HÜDA PAR Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Zekeriya Yapıcıoğlu kullandığı ifadelerle tepki çekti.

Yapıcıoğlu, "Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen... Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz" dedi.

TANSİYON YÜKSELDİ: UTANÇ DUYUYORUM

Yapıcıoğlu'nun açıklamalarına CHP sıralarından tepki geldi CHP'li vekil Ali Mahir Başarır, "Son söz konuştuktan sonra bizimdir. Ben ona bir dakika cevap vereceğim. Bunu konuşan insanlar bu ülkede ne ilan ediliyor ve bu bütçeyi savunmayı bu beyefendiye bırakıyorlar. Ben bundan utanç duyuyorum dedim" ifdelerini kullandı.


YAPICIOĞLU'NDAN EYALET VE ÖZERKLİK  KONUŞMASI


Yapıcıoğlu konuşmasında şunlara yer verdi:

"Olumlu ve olumsuz yönleriyle eyalet, özerklik ve federasyon gibi yönetim modelleri üzerine serbestçe tartışılabilmelidir diyoruz. Tamam mı? Siz eğer, lütfen... Eğer siz okuduğunuzu anlamıyorsanız o zaman buralarda oturmayın. Eğer siz okuduğunuzu anlıyor, bile bile çarpıtıyorsanız diyecek sözüm yok, kendinize yakışanı yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Meclis'te İliç Faciası Gerginliği:9 İşçinin Altında Kaldığı Liç Yığınının Sorumluluğunu Her İki Bakanlık da Üstlenmedi Meclis'te İliç Faciası Gerginliği:9 İşçinin Altında Kaldığı Liç Yığınının Sorumluluğunu Her İki Bakanlık da Üstlenmedi

"BUNU KONUŞAN İNSANLAR BU ÜLKEDE NE İLAN EDİLİYOR"
Bu konuşmanın ardından CHP'li vekil Ali Mahir Başarır, "Son söz konuştuktan sonra bizimdir. Ben ona bir dakika cevap vereceğim. Bunu konuşan insanlar bu ülkede ne ilan ediliyor ve bu bütçeyi savunmayı bu beyefendiye bırakıyorlar. Ben bundan utanç duyuyorum dedim" ifadelerine yer verdi.