Her zerrede bir nur' her katrede bir zuhur vardır. Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla. Selamün aleyküm değerli okuyucu kardeşlerim. Meridyen haber sayfasında siz güzel okurlarımıza, kâh İslam'a ışık olmak kâh gerçekleri Allah'ın rızası için haykırmak adına köşe yazarlığına davet edildim ve bu davete icebeti bir görev bildim. İlk sözlerime Hz Kenan rifainin sözleri ile başladım. Her zerrede bir nur, her katrede bir zuhur vardı.

Bunun ,Hikmeti ise hazretin, bizlere yolunuza ışık olacak kişilerin yine Allah'ı seven ve onun sevdirdiklerinin olduğunu söylemesidir *Eğer sana bir arifin nazarı fayda vermezse, sözünden de fayda ve tesir bekleme. Bizde onların bize öğrettiği İslam ile davamıza hizmet için çıktığımız yolda yine onların sözleri ile burada yazarak sizlere ışık tutacağız İNŞALLAH. Friedrich Nietzsche'nin dediği gibi 

  Dünyada iki farklı insan var, bilmek isteyenler ve inanmak isteyenler. Biz bilmek isteyenlerin yoluna ışık olmak için cihad yoluna çıkmış bir avuç insanız. İnanmak isteyen herşeye inanır ve doğruyu ,yanlışı ayırt edemez bir müddet sonra! " Hâlbuki bilen biri idraki ve iradesi genişlediği için daim doğruları, yanlışları öğrenir. İnanmak bizim kulluk vazifemiz ama önce yüce Allah bizlere ."Âlak suresinde Yaratan Rabbinin adıyla oku! buyurmuştur. Onun için dirki önce ilim gelir ,sonra itaat.

Bizde " Sen " Nuh ol karada gemini inşa et. 

Alemlerin " Rabbi " Denizlazım olursa ayağına getirir. Sözüne bina'en bu yola baş koyduk. Sevgili okuyucu kardeşlerim ; Dava "Ben olmasam bu işler olmaz" kibriyle yol yürüyenlerden ziyade, "Bu taşın altına yüreğimi koymazsam benim ne anlamım var" idrakiyle yol alabilenlerin omuzlarında yükselecek. Perdelerini sıkı sıkıya 

kapatmışsan, Karanlıktan

şikâyet etmeye hakkın yoktur." O yüzden dir ki perdelerimizi ilim güneşine açıp o güneşin ışığıyla yolumuzu davamızı aydınlatmaya meridyen haber sayfası ile devam edeceğiz Allah'ın izniyle İNŞAALLAH.

Birdaha yazıma kadar Selam ve dua ile selametle kalın.

Kablel_vuku