BirGün gazetesi yazarı Fikri Sağlar'ın  Kahramanmaraş'ta yaşanan depremler sonrası yaşananları eleştiren yazısında, bakanların gerçekleri söylemediği, halkı yanılttığı ve depremzedeleri korkutmaya çalıştığına dikkat çekiyor. Ayrıca, deprem bahane edilerek  Hatay'ın siyasi nüfusunu değiştirmek adına sınır kapılarının açıldığını ve bu gerçeği dile getirenlerin saldırıya uğradığını belirtiyor.

Sağlar, AKP'nin göçük altından çıkan halkı sopayla korkutmaya çalıştığını savunarak, iktidarın istifa etmesi gerektiğini söylüyor. Türkiye'nin artık kendine ait, yurttaşına sahip çıkan, liyakatli bir iktidara ihtiyacı olduğunu vurguluyor. Yazar, "Artık yeter" diyenlerin kurtuluş yolunun sadece bu olduğunu ifade ediyor.

Deprem sonrası yaşananlar ve siyasi tartışmaların yanı sıra, Türkiye'nin gerçekten de daha güvenli, daha adil ve daha demokratik bir geleceğe sahip olması için daha iyi yönetim ve daha iyi liderlik gerektiği konusuna vurgu yapan Sağlar, bunun için de halkın talep ettiği değişim ve reformların gerçekleştirilmesi gerektiğini ifade etti.