Baykar CEO’su Haluk Bayraktar'ın, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği ‘Sierra Nevada (SNC)’ adlı şirketi öven bir haberi Twitter'da paylaştığı ortaya çıktı. Bayraktar, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını hedef almıştı. İktidara yakın gazetelerden Sabah da, daha önce ‘milli’ diye tanıttığı Sierra Nevada (SNC) adlı şirketi Kılıçdaroğlu övünce ‘ABD’li’ ilan etti.

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir uzay projesi için işaret ettiği Sierra Nevada adlı şirketi ‘ABD’li’ diye hedef almıştı.

Bayraktar’ın hedef aldığı SNC, ABD’de yaşayan iki Türk girişimciye ait.

Kılıçdaroğlu, dün yayınladığı videoda “Atatürk Havalimanı’nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceğiz” diyerek ‘Sierra Nevada’ şirketine dikkat çekmişti.

Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

“Peki, bunu kimlerle yapacağız? Gerçekten de önemli bir soru ve sorulması gereken bir soru. Merkezin kurulması ve geliştirilmesi için başarıları dünyaca tanınan ve başta Amerika’daki Sierra Nevada (SNC) şirketinin sahipleri Eren Özmen ve Fatih Özmen’le yapacağız. Lütfen gençler, gidin Google’a bu isimleri yazın. Ne cevherlerimiz var bu dünyada görün.”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'n damadı Selçuk Bayraktar ve ağabeyi Haluk Bayraktar’ın ‘Baykar’ şirketinin tepkisini çekti.

Haluk Bayraktar, Twitter’dan Kılıçdaroğlu’na şu mesajı yazdı:

“Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri… Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD şirketlerinin yapabileceğini zannetmek… Nuri Demirağ’ın uçaklarını toprağa gömen zihniyet hiç değişmemiş.”

Ancak Bayraktar 5 Ağustos 2012’de, ‘ABD’nin uzay taksisini Türk çift yapacak’ başlıklı haberi paylaşmıştı. 

detail-photo-fancybox-1

Bayraktar’ın 2012’de paylaştığı tweet.

Hürriyet’te yayımlanan haberde, “Türk kökenli Eren-Fatih Özmen çiftinin şirketi Sierra Nevada Corporation, geliştirdiği Dream Chaser (Rüya Avcısı) uzay aracı için NASA’dan 212.5 milyon dolarlık fon sağladı. SNC, NASA’nın uzay uçuşları için desteklediği üç Amerikalı şirketten biri oldu” denmişti.

GÖRÜŞLERİ DEĞİŞTİ.. ÖNCE 'MİLLİ' DİYE TANITTILAR KILIÇDAROĞLU ÖVÜNE 'ABD'Lİ YAPTILAR

İktidara yakın gazetelerden Sabah, daha önce ‘milli’ diye tanıttığı Sierra Nevada (SNC) adlı şirketini Kılıçdaroğlu övünce ‘ABD’li’ ilan etti.

Sabah, 24 Haziran 2016’da Göksan Göktaş imzalı ‘Gökyüzünün Türk sultanı’ bir haber yayımlamıştı. Haberin girişi şöyle:

“Eren Özmen, NASA’nın uzaya insan ve kargo taşıyacak olan ilk uzay aracı Dream Chaser’ı tasarlayan şirket SNC’nin başkanı. Merkezi ABD’de bulunan şirket Türkiye’nin ilk yerli yolcu uçağı TRJet projesini de yürütüyor. Dünya medyasının peşinde olduğu, geçtiğimiz günlerde Yılın Havacılık Girişimcisi ödülünü alan Özmen projelerini ve hayat öyküsünü Pazar SABAH’a anlattı.”

detail-photo-fancybox-2

Kılıçdaroğlu’nun bu şirkete dikkat çekmesiyle Sabah’ın tavrı bir anda değişti.

detail-photo-fancybox-3

‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun en büyük hayali: Atatürk Havalimanı’nı ABD’li şirkete vermek’ başlıklı bir haber yayımlayan gazetede şunlar kaydedildi:

KRT'nin haberine göre, “Kılıçdaroğlu’nun Atatürk Havalimanı için Amerikalı bir şirketle görüşmesine dikkat çeken Bayraktar ‘Milyondan fazla gencin yarıştığı, dünyanın en iyisi Milli Teknoloji Projelerinin sergilendiği TEKNOFEST’e ev sahipliği yapan Atatürk Havalimanı’nı ABD’li bir şirkete verme fikri. Halen ‘en iyisini’ Türklerin değil de ABD’lilerin yapabileceğini zannetmek’ şeklinde bir paylaşımda bulundu.”