İşgalci  İsrail'in 7 Ekim’den bu yana  Gazze’ye düzenlediği saldırıların 13’üncü gününe girilirken hava bombardımanlarının şiddeti gittikçe artıyor. İşgalci rejim, okul, hastane, cami ve mülteci kamplarını hedef alarak saldırıları düzenlerken Türkiye’den sert tepkiler gelmeye devam ediyor. Başta Cumhurbaşkanlığı olmak üzere neredeyse tüm bakan ve bakanlık hesaplarından işgalci İsrail’in saldırılarına karşı kınama mesajları gelirken Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve bakanlığın tepkisizliği ise dikkat çekiyor.

İşgalci İsrail’in uluslararası hukuku çiğneyen saldırılarına Türkiye’nin tüm kesimlerinden tepki gelirken Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın herhangi bir açıklama yapmaması dikkat çekiyor. 7 Ekim’den bu yana süren işgalci İsrail’in saldırılarına neredeyse tüm bakanlar tepki gösterirken Bakan Mehmet Nuri Ersoy ise suskun kalmatercih ediyor.

HERKES AYAKTA, HERKES PROTESTO EDİYOR

Günlerdir bomba altında bulunan Gazze’de, temiz su, elektrik, gıda, ilaç gibi acil insani yardım malzemelerinin eksikliği gittikçe artarken işgalci İsrail, okul, hastane, cami ve mülteci kamplarında bulunan sivilleri hedef almaya devam ediyor. Son olarak Gazze’de bulunan hastaneleri bombalayan işgalci İsrail’e, Türkiye’nin neredeyse tüm illerinde protesto gösterileri gerçekleştirildi.

BÜTÜN BAKANLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Diğer taraftan başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere neredeyse tüm bakanlar, işgalci İsrail’in katliamlarına karşı tepki gösterirken Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan herhangi bir açıklama veya paylaşım yapılmaması dikkat çekti. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki başta olmak üzere kabinede yer alan neredeyse tüm bakanlar, işgalci İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki gösterdi.

KÜLTÜR VE TURİZM VAHŞETİ GÖREMEDİ

Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un herhangi bir açıklama yapmayarak suskun kaldığı görüldü. Sadece bakan değil, bakanlık olarak da herhangi bir resmi açıklama yapılmadı. Bakanlık ve Bakan Ersoy’un sosyal medya hesaplarında herhangi bir kınama, açıklama metni yer almadığı da görülürken medyaya yansıyan herhangi bir açıklaması da olmadı. Bakan Ersoy’un kamuya açık katıldığı son birkaç programda da söz konusu yaşananlara ilişkin değerlendirmeler yapmaması da gözlerden kaçmadı. Bakanlığın üst düzey yönetiminden sadece Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu’nun kişisel sosyal medya hesaplarından söz konusu hastane katliamına tepki gösterdiği ve kınadığı görülürken, diğer 3 bakan yardımcısının ise herhangi bir açıklama yapmaması dikkatlerden kaçmadı.

MİLLİ YAS NEDENİYE İPTAL AÇIKLAMASINDA DA KINAMA YER ALMADI

Gazze’de bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’ni işgalci İsrail’in bombalaması sonucu onlarca Filistinlinin hayatını kaybetmesinin ardından Türkiye, 3 günlük ulusal yas ilan etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan kararnameyle başlayan 3 günlük yas süresince bayraklar yarıya indirilirken Kültür ve Turizm Bakanlığı, etkinliklerin durdurulduğunu açıkladı. Açıklamada; İsrail’in Gazze’deki hastanede bulunan sivillere yönelik düzenlediği saldırı nedeniyle Cumhurbaşkanlığı tarafından ilan edilecek 3 günlük ulusal yas süresince bakanlığımıza bağlı Devlet Tiyatroları, Devlet Opera ve Balesi ile Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğümüzce planlanan etkinlikler durdurmuştur” ifadelerine yer verildi. Milli yas ilan edilmesine rağmen de iptal açıklaması içeriğinde herhangi bir kınama mesajı yine görülmedi. Bakanlık tarafından organize edilen festivaller, konserler ise ulusal yas kararı nedeniyle etkilenip etkilenmeyeceği ise merak ediliyor.  

Kaynak: Milli Gazete/ Ali Ekber