İnternette güvenlik ve gizlilik her geçen gün daha da zorlaşırken Google'dan kullanıcıları sevindirecek bir yenilik geldi. Kullanıcıların çevrimiçi istenmeyen kişisel resimler üzerinde daha fazla kontrole sahip olmalarını sağlamak ve müstehcen veya sansürsüz fotoğrafların arama sonuçlarında kolayca görünmemesini sağlamak için yeni gizlilik araçları kullanıma sunuluyor.

Kişisel müstehcen resimlerle ilgili Google politikalarında yapılan güncellemeler, kullanıcıların artık aramalarda görünmesini istemedikleri kendilerine ait rıza dışı ve müstehcen görüntüleri kaldırabilecekleri anlamına geliyor.

KİŞİ KENDİ YÜKLEDİĞİ GÖRÜNTÜLERİ KALDIRMA TALEBİNDE BULUNABİLİR

Güncelleme, bir kişinin müstehcen içerik oluşturup bir web sitesine yüklediği ve artık aramada bulunmasını istemediği durumlarda bile, söz konusu içeriğin Google aramadan kaldırılmasını talep edebileceği anlamına geliyor. Talep göndermek için kullanılan formlar da daha basit hale getirildi.

TİCARİ GÖRSELLER İÇİN GEÇERLİ DEĞİL

Politika, kullanıcıların şu anda aktif olarak ticarileştirdiği görseller için geçerli değil. Politika, kişisel bilgiler içeren web siteleri için de geçerli.

Google ayrıca, başlangıçta yalnızca ABD'de İngilizce olarak sunulan ve kullanıcıların iletişim bilgilerini görüntüleyen arama sonuçlarını bilmelerini sağlayacak yeni bir kontrol paneli sunacak. Kullanıcılar daha sonra bu sonuçların Google'dan kaldırılmasını hızlı bir şekilde talep edebilecek. Araç ayrıca aramada bir kullanıcının bilgilerini içeren yeni sonuçlar çıktığında bir bildirim gönderecek.