Filistin  Esirler Cemiyeti ve Filistin Kurtuluş Örgütüne bağlı Filistin Esir İşleri Heyeti ile Damir İnsan Hakları Kurumu, Ofer Hapishanesinden yakın zamanda salıverilen ve Gazzeli esirlerin tutulduğu bölümlere yakın bölümlerde bulunanların tanıklıklarına dayanarak ortak yazılı açıklama yaptı.

İsrailin  Gazze  Şeridi'ne yönelik kapsamlı saldırılarının başlamasından bu yana alıkonulan Filistinlilerin maruz kaldığı "zorla kaybetme" vakalarına işaret edilen açıklamada, tanıklıkların Gazzeli rehineler aleyhinde korkunç suçlar işlendiğini teyit ettiği belirtildi.

Açıklamada, İsrail'in onların sayıları, akıbetleri, tutuldukları yerler ya da sağlık durumlarına ilişkin herhangi bir veriyi açıklamayı reddetmesinin yanı sıra Gazzeli esirlere karşı saha infazları gerçekleştirdiğine dair endişelerin önemli ölçüde arttığı kaydedildi.

Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti... Avrupa Birliği (AB)Mülteci Yardımının Hesabını Sordu, Ankara Kem-Küm Etti...

Ofer Hapishanesinden alınan verilere göre, 23 ve 25 numaraları bölümlerde en az 320 rehinenin tutulduğu ifade edildi. Serbest  bırakılanların ifadelerine göre ise gardiyanların, Gazzeli rehinelere karşı "yemek vermeden önce havlamaları yahut İsrail'e özgü şarkıları yüksek sesle söylemelerini istemek gibi" korkunç suçlar işlediği; uygulanan eziyet ve kötü muamele nedeniyle günün her saatinde çığlık seslerinin net şekilde duyulabildiği kaydedildi.

Gazzeli rehinelerin, direnişçiler, 7 Ekim'de rehin alınan siviller ve karadan işgal sırasında Gazze'de rehin alınan siviller olmak üzere üç kısma ayrıldığını, buna ek olarak farklı bölgelerde rehin alınan binlerce işçinin de bunlar arasında yer  aldığı aktarıldı.

Kaynak: Milli Gazete