İsrail altı aydır bizi öldürürken Türkiye neden bu savaşta yanımızda olmadı? Her gün bombalar atılırken, evler yok edilirken neden ticareti durdurmuyorsunuz? Bizi açlıktan öldürmeye çalışan bir devlete neden gıda, çelik, çimento gönderiyorsunuz?

Tahran'a ABD Yapımı Tuzak! İsrail'in Çıkış Kapısı İran: Elindeki Kanı Gizlemek İçin Savaşı Yayma Planını İşletiyor Tahran'a ABD Yapımı Tuzak! İsrail'in Çıkış Kapısı İran: Elindeki Kanı Gizlemek İçin Savaşı Yayma Planını İşletiyor

İsrail altı aydır sürdürdüğü sistemli soykırımla 32 binden fazla insanı katlederken Türkiye’den ticaret gemilerinin gidişi Filistinlilerin de vicdanını yaralıyor. Bakanların yalanlamasına rağmen kamu şirketlerinin kirli ticareti sürdürdüğü resmi kayıtlarda yer aldı. Türkiye’de milyonlarca kişinin yüzünü yere eğdiren utanç ticaretinin Filistinlilerin gönüllerinde açtığı yaraları ise Gazze’ye gönüllü olarak gidip çalışmalarda bulunan Op. Dr. Taner Kamacı anlattı.

‘ÖZELLİKLE İFTAR VE SAHURDA BOMBA ATIYORLAR’

Dr. Kamacı, İsrail ordusunun özellikle sahur ve iftar vakitlerinde sivil halkın yoğun olduğu zamanları seçerek bombardıman yaptığını anlattı. Kamacı, konuştuğu Filistinlilerin Türkiye’ye dönük kırgınlıklarını dile getirdiğini vurguladı. Aralarında çocuklarını da bulunduğu Filistinlilerin sitemini şu sözlerle dile getirdi: Bizi açlıktan öldürmeye çalışan bir devlete neden gıda gönderiyorlar. Çelikten yapılmış bombalar atılırken neden onlara çelik gönderiyorlar?

0604krt.jpg

GAZZELİ ÇOCUKLARIN VİCDAN YAKAN SORUSU

Karar'dan Berfu Kargı'nın haberine göre, Gazze’de yaşanan soykırıma rağmen Türkiye’nin İsrail ile ticaretinin devam etmesi büyük tepki toplamış, Ticaret Bakanlığının ‘Giderek azalıyor’ dediği ihracat mart ayında 437 milyona yükselmişti. Bu kez Gazzeliler sordu: Bu savaşta neden yanımızda olmadılar. Neden bu savaşı durdurmak için bir adım atmıyorlar. En azından neden ticareti durdurmuyorlar?

İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 91’ye yükselirken, Türkiye’nin İsrail ile Mart ayında 437 milyon dolarlık ihracat yapmasına tepkiler yükselmeye devam ediyor. Gazze’deki insanlara tıbbi yardım sağlayan Op. Dr. Taner Kamacı, Gazzelilerin sitemini dile getirdi. Kamacı, ‘Bu savaşta neden yanımızda olmadılar. Neden bu savaşı durdurmak için bir adım atmıyorlar. En azından neden ticareti durdurmuyorlar? Diye sitem ettiler” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır’dan Gazze’ye gönüllü olarak giden ve yaklaşık 3 hafta boyunca bombardıman altındaki insanlara tıbbi yardım sağlayan Op. Dr. Taner Kamacı, Gazze’den döndü. Kamacı, Gazze’deki inanılmaz zorluklara ve yaşanan dramatik anlara tanık olurken, Gazzelilerin Türkiye’ye yönelik kırgınlıklarını da aktardı

Kamacı, İsrail ordusunun özellikle sahur ve iftar vakitlerinde sivil halkın yoğun olduğu zamanları seçerek bombardıman yaptığını belirtti. Bu saldırılarda ağırlıklı olarak çocukların ve masum sivillerin hedef alındığını, Gazze’deki hastanelerin bu saldırılardan nasibini aldığını anlattı.
Kamacı, “İsrail bildiğin masum, sivil, çocukları hedef alıyor. Direkt evleri bombalıyor” diyerek, yaşananların bir soykırım olduğunu vurguladı. Gazze’de çocukların ağır yaralı olarak hastanelere getirildiğini, ancak artık acıya tepkisiz kaldıklarını anlattı.

‘GAZZELİLER TÜRKİYE’YE KIRGIN’

Gazzelilerin Türkiye’ye yönelik kırgınlığını dile getiren Kamacı, “Bu sefer biraz kırgınlardı. ‘Bu savaşta neden yanımızda olmadılar. Neden bu savaşı durdurmak için bir adım atmıyorlar. En azından neden ticareti durdurmuyorlar. Bizi burada açlıktan öldürmeye çalışan bir devlete neden meyve sebze gönderiyorlar. Bize çelikten yapılmış bombaları başımıza atarken, neden onlara çelik gönderiyorlar. Evlerimizi başlarımıza yıkarken, onlara yeni evler yapmaları için neden çimento gönderiyorsunuz?’ diye sitem ettiler” ifadelerini kullandı.

Gazeteci Metin Cihan, Türkiye Varlık Fonu (TVF) şirketi Eti Maden İşletmeleri’nin İsrail ordusuna hizmet veren şirkete bor madeni gönderdiğini belgelemiş, Ticaret Bakanı Ömer Bolat ise kamunun İsrail ile ticaret içinde olmadığını söylemişti. Bolat’ın ‘Giderek azalıyor’ dediği İsrail ile ihracat rakamlarının ise ekim ayından bu yana Türkiye’de seçimin olduğu mart ayında en yüksek düzeyde olması dikkat çekmişti.