Dünyanın gözü önünde soykırım yapan İsrail, Gazze'de 20 günde 200 bin konutu yıktı, pek çok Müslüman aileyi nüfustan sildi. İsrail'in ayrıca Gazze’deki tünellerde, ABD'li Delta Gücü komandolarının gözetimi altında sinir gazı ve kimyasal silah kullanmayı planladığı belirtildi.

İsrail’in Gazze’ye uyguladığı abluka ve tecrit karanlık çökünce daha fazla gün yüzüne çıkıyor. Gazze'deki Filistin İçişleri Bakanlığının paylaşımlarına göre terörist İsrail savaş uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus kentindeki el-Astal Ailesi'nin evine hava saldırısı düzenledi. Astal Ailesi'nden 18 kişinin şehit olduğu, vefat edenlerin çoğunun çocuklardan oluştuğu bildirildi.

Han Yunus'un doğu kesimlerindeki yerleşim yerleri, hava saldırılarının yanı sıra yoğun topçu atışlarıyla da vuruldu. Gazze'nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesinde el-Ran Ailesi'nin evine ve kentin orta kesimlerinde Nafak caddesinde Ebu Hasira ve Abdullatif ailelerine ait iki binaya düzenlenen hava saldırılarında şehit ve yaralılar bulunuyor. Saldırının olduğu bölge yakınlarındaki depo ve dükkânlarda yangın çıktı, sivil savunma ve itfaiye ekipleri, yangına müdahale ediyor.

İSRAİL, GAZZE'DE 20 GÜNDE 200 BİN KONUTU YIKTI

Filistin Bayındırlık ve İskan Bakanı Muhammed Ziyara, İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana sürdürdüğü saldırıları sonucu yaklaşık 200 bin konutun tamamen veya kısmen yıkıldığını bildirdi. Filistinli Bakan Ziyara, terörist İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 20 gündür düzenlediği saldırıların bilançosuna dikkati çekti. Teröristlerin 7 Ekim'den bu yana düzenlediği saldırılar sonucu yaklaşık 200 bin konutu tamamen veya kısmen yıktığını aktaran Ziyara, bunun da Gazze Şeridi'ndeki yerleşim yerlerinin yüzde 25'ine tekabül ettiğini belirtti.

BAZI AİLELER NÜFUSTAN SİLİNDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik bombardımanını "benzeri görülmemiş suçlar" olarak nitelendiren Ziyara, şunları kaydetti: "İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ndeki bazı aileleri tümüyle yok etti. Bazı mahalle ve yerleşim bölgelerini, orada yaşayanlarla birlikte yer bir etti. Bombardımanlar sonucu Gazze'deki hastaneler, ibadethaneler, fırınlar, su dolum tesisleri, pazarlar, okullar ve eğitim tesisleri de yıkıldı."

Gazze Şeridi'nde sağlık, iskan, tarım, eğitim ve altyapı gibi yaşamın tüm yönleriyle yok edilmeye çalışıldığının altını çizen Ziyara, İsrail'in yoğun hava saldırıları altındaki bölgede temel yaşam ihtiyaçlarının yok edildiğini, insanların bombardımanlarla veya su ve gıdadan mahrum bırakılarak ölüm tehlikesi yaşadığını ifade etti.

24 SAATTE GAZZE’DE, 250 YER HAVA SALDIRISIYLA VURULDU

Terörist İsrail ordusu abluka altındaki Gazze Şeridi’ne son 24 saatte 250 hava saldırısı düzenlediğini duyurdu. Sivil katliamının durdurulması yönünde dünyadan yükselen çağrılara rağmen vahşi İsrail güçleri ayrım yapmadan Gazze'yi bombalamaya devam ediyor.

İsrail ordusu, gece abluka altındaki Gazze Şeridi’nin kuzeyine tanklarla "nokta operasyonu" düzenledikten sonra askerlerinin İsrail topraklarına geri döndüğünü bildirdi. Ordudan yapılan açıklamada, İsrail güçlerinin saldırıların sonraki aşamalarına (kara harekâtı) hazırlık olarak, Gazze’nin kuzeyinde “faaliyet” yürüttüğü ifade edildi. Açıklamada, İsrail tanklarının Gazze’nin kuzeyinde HAMAS’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarına ait çok sayıda hedefi vurduğu iddia edildi. Askerlerin daha sonra bölgeden kaçarak işgal topraklarına geri döndüğü kaydedildi.

GAZZE’DEKİ TÜNELLERDE SİNİR GAZI KULLANACAKLAR

İsrail’in abluka altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlemesi beklenen kara harekâtı kapsamında Filistinli direniş gruplarının tünellerine girmek için sinir gazı ve kimyasal silah kullanacağı öne sürüldü.

Filistinli direniş gruplarına yakın “üst düzey” Arap kaynaklara dayandırılan haberlere göre, İsrail'in Gazze’deki tünellerde, ABD'li Delta Gücü komandolarının gözetimi altında sinir gazı ve kimyasal silah kullanmayı planladığı belirtildi.

GAZZE'DEKİ SAĞLIK SİSTEMİ ÇÖKTÜ

Elektrik sıkıntısı nedeniyle Gazze’deki sağlık sistemi çökmüş durumda, hastaneler acil servis hariç diğer birimlerini kapatmak zorunda kaldı. Bu hastanelerin yakıtının da bitme noktasına geldiği ve yoğun bakımda tedavi gören hastaların büyük risk altında olduğu belirtiliyor. İsrail terör rejimi, tüm bu yaşananlara rağmen başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kamuoyundan gelen çağrılara kulak tıkıyor ve Gazze’ye yakıt girişine izin vermeyeceğini dile getiriyor. İsrail’in gelecek günlerde yakıt girişine izin vermemesi halinde, Gazze’de yaşayan 2,3 milyon Filistinliyi daha da zor günlerin beklediği kaydediliyor.

Kaynak: Milli Gazete