'Fatih Terim Fonu' adı altında yapılan ve Türkiye gündeminde çokça konuşulan vurgunda Seçil Erzan'ın en yakınındaki suç ortağı olan Ali Yörük'ün Bulgaristan trafiği dikkat çekti. Yörük'ün son 4 yılda 86 kez Bulgaristan'a girip çıktığı saptanırken, paraların yurt dışına çıkarılmış olabilme ihtimali üzerinde duruluyor. Yörük ile birlikte Bulgaristan'a gidip gelen Yuri Borisov Yankov'un da Bulgaristan Türk'ü Hüseyin Kurtuluş olduğu tespit edildi.

Bankacı Seçil Erzan'ın baş sanığı olduğu saadet zinciri dolandırıcılığında, akıbeti belirsiz paraların yerinin Bulgaristan olabileceği belirtildi. 'Fatih Terim Fonu' adı altında yapılan ve Türkiye gündeminde çokça konuşulan vurgunda Seçil Erzan'ın en yakınındaki suç ortağı olan Ali Yörük'ün Bulgaristan trafiği dikkat çekti. Yörük'ün son 4 yılda 86 kez Bulgaristan'a girip çıktığı saptanırken, paraların yurt dışına çıkarılmış olabilme ihtimali üzerinde duruluyor.

Futbol dünyasından ünlü isimlerin de aralarında bulunduğu bilinen toplam 18 kişiyi 25 milyon 770 bin dolar ve 7 milyon 384 TL dolandırdığı gerekçesiyle 226 yıl hapsi istenen bankacı Seçil Erzan'ın milyonlarca doları ne yaptığı araştırılıyor. Sözcü'den İsmail Saymaz'ın yazısına göre emniyet, Erzan'ın çantacısı Ali Yörük'ün son 4 yılda 86 kez Bulgaristan'a girip çıktığını tespit etti.

Ali Yörük ile birlikte Bulgaristan'a gidip gelen Yuri Borisov Yankov'un da Bulgaristan Türk'ü Hüseyin Kurtuluş olduğu tespit edildi. Saymaz, Yankov'un 17 Kasım 2018'den 24 Mayıs 2019'a dek 79 giriş ve 91 çıkış kaydı var. Hüseyin Kurtuluş kimliğiyle en son 29 Ekim 2022'de Kapıkule'den çıktı. Bir daha bu kimlikle Türkiye'ye girmedi.

MİLYONLARCA DOLARI ALİ YÖRÜK TESLİM ALDI

Saymaz'ın yazısının ilgili kısmı şu şekilde: "Denizbank Şube Müdürü Seçil Erzan'ın ‘Fatih Terim Fonu' adı altında gerçekleştirdiği vurgunda en önemli suç ortağı, Ali Yörük. İddianameye göre… İnci ve Bülent Çeviker'in 1.920.000 dolarını ve Emre Çolak'ın 3.212.500 dolarını bizzat Ali Yörük teslim aldı. Yörük'ün kardeşi Atilla, bu sırada aracı kullandı. Erzan, ifadesinde, Yörük'ün teslim aldığı paranın bir miktarına el koyarak, tefecilere verdiğini ya da tefecilerden para getirdiğini ileri sürüyor.

DÖRT YILDA 86 KEZ BULGARİSTAN'A GİTTİ

Erzan'ın topladığı serveti nereye harcadığı tespit edilemedi. İfadesinde, ‘Fatih Terim Fonu' içerisinde yüksek vaatte bulunduklarına yüksek faiz ödediğini iddia ediyor. Bu savunma inandırıcı görünmüyor. Akla yurt dışına çıkarılmış olma ihtimali geliyor. Özellikle Ali Yörük'ün Turkiye-Bulgaristan trafiği dikkat çekiyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şubesi'nin 26 Nisan 2023'te hazırladığı rapora göre Yörük, 2019'dan itibaren düzenli şekilde Edirne'den kara yoluyla yurt dışına çıktı.

2023'te 6, 2022'de 22, 2021'de 20, 2020'de 10 ve 2019'da 28 kez giriş çıkış yaptı. Atilla Yörük'ün 43 giriş çıkış kaydı var. Ali Yörük, her ay günü birlik gerçekleştirdiği seyahatlerde çoğunlukla Kapıkule Sınır Kapısı'ndan çıktı ve geri döndü. Zaman zaman İpsala ve Pazarköy'ü kullandı.

BULGAR TÜRKLERİNDEN YURİ HÜSEYİN

Ali Yörük, en son 4 Mart 2023'te eşi ve oğluyla Kapıkule'den çıkıp ertesi gün geri geldi.
Ali Yörük, kardeşi Atilla ve ortağı Adem Aksana ile 13 Ocak 2023'te aynı kapıdan girip 14 Ocak'ta döndü. Yörük kardeşler ve Aksaka ile Bulgaristan vatandaşı Yuri Borisov Yankov ile 16 Aralık 2022'de Kapıkule'den geçti. Bir gün sonra döndüler. Fakat aralarında Yankov yoktu. Yankov'un 17 Kasım 2018'den 24 Mayıs 2019'a dek 79 giriş ve 91 çıkış kaydı var. Giriş ve çıkışların geneli günübirlik.

Emniyet'in yaptığı araştırmada Yuri Borisov Yankov pasaportunu kullanan kişinin Bulgaristan Türk'ü Hüseyin Kurtuluş olduğu anlaşıldı. Çifte vatandaş olan Kurtuluş'un 1988 doğumlu ve Edirne nüfusuna kayıtlı olduğu görülüyor. Hüseyin Kurtuluş kimliğiyle en son 29 Ekim 2022'de Kapıkule'den çıktı. Bir daha bu kimlikle Türkiye'ye girmedi. Giriş çıkış yaparken Bulgaristan pasaportunu kullandı. Emniyet raporunda, “Ali ve Atilla Yörük ile Adem Aksaka ve Hüseyin Kurtuluş'un (Yuri Borisov Yankov) birbirleriyle ve Seçil Erzan'la ilgi ve irtibatlarının olduğu” ifade edildi. Ali Yörük'ün yurtdışına çıkışları dava dosyasına girdi.

GÜMRÜKTE TANIMIŞ

Ali Yörük, 27 Nisan'da emniyette verdiği ifadede, Kurtuluş'la Bulgaristan'a gelip giderken görüştüklerini iddia ederek, ilişkisini önemsizleştirmek istedi.

karar'da yer alan habere göre, Yörük, şöyle dedi: “İlk zamanlar bize yol yordam göstermesi için yanımıza alırdık. Sık görüştüğüm birisi değildir. Gümrük kapısında denk gelirsek görüşürdük. Aramızda bir ticari ilişki yoktur. Ara sıra telefonla görüşmüşlüğüm vardır.” Yörük, Bulgaristan yolculuklarının eğlence amaçlı olduğunu öne sürdü.

Yörük: “Çorlu'ya yakın olması sebebiyle bu kadar sık gidip gelmişliğim vardır. Bulgaristan'da alkolün daha ucuz olması sebebiyle gelirdik. Galeri işi yaptığım için araç plakaları farklılık göstermektedir. Bulgaristan'da Svilengrad şehrine gittik. Eğlence amaçlı gittik. Gece gitmenizin sebebi gündüz çalışıp gece de eğlence mekanlarına gitmemizden dolayıdır.”

Savcılığın Yörük'ün Bulgaristan bağlantıları üzerinde durması gerekiyor. Erzan, topladığı serveti Yörük üzerinden Bulgaristan'a ve yurtdışına çıkarmış olabilir.

Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı Menzil'de Yolsuzluk Kavgası:“Yolsuzluk” ve “Devleti Dolandırma” Üç kardeş Birbirine Girdi, İddialar Ortalığa Saçıldı

‘SİZİ UYARMIŞTIM, DEVAM ETTİYSENİZ YANARSINIZ'

Seçil Erzan'ın gözaltına alındığı gün Ali Yörük ile bir arkadaşı arasında WhatsApp'ta şu yazışma oldu:

Arkadaşı: Ayhan aradı, karı paket olmuş, var mı aslı?
Yörük: Aynen.
Arkadaşı: E söyledik o zaman alacaklar diye. Belliydi.
Yörük: Sen söylemiştin.
Arkadaşı: Yeni alınmış mağdurların hepsi. Patlar bu hafta, duyan koşar savcılığa.
Yörük: Beni ilgilendirmiyor, görüşmüyorum.
Arkadaşı: Sizi o zaman uyardım, devam ettiyseniz takibi vardır, yanarsınız. Dikkat edin. 20 sene çıkamaz kadın.
Yörük: Hayırlısı.