İngiltere merkezli Financial Times gazetesinde 14 Mayıs seçimlerine ilişkin bir yazı yayımlandı. Yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Dalkavuklarla çevrili ve ekonomik sıkıntılardan kopuk, giderek daha izole bir figür çizdi" değerlendirmesinde bulunuldu.

14 Mayıs seçimlerine sayılı günler kala İngiltere merkezli Financial Times gazetesinde yayın kurulu imzalı bir başyazı yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kariyerinin en zorlu sınavıyla karşı karşıya olduğu belirtilen yazıda, "Dalkavuklarla çevrili ve ekonomik sıkıntılardan kopuk, giderek daha izole bir figür çizdi" değerlendirmesi yer aldı.

Ayrıca yazıda, "Kritik soru, yönetiminin ciddi şekilde tehdit altında olduğunu hissettiğinde diktatörün nasıl tepki vereceğidir" denildi.

Erdoğan'ın seçim kampanyasını desteklemek için devlet kaynaklarını 'güle oynaya' kullandığını yazan yayın kurulu, Türkiye'deki seçimlerin özgür ve adil olmadığını belirtti. İktidarın devlet kurumlarının içini boşalttığı değerlendirmesine yer verilen Financial Times'ta, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tutukluluğuna değinildi ve muhalefet liderlerinin yargılandığı kaydedildi.

Ekonomi politikalarının Erdoğan'ın mirasını lekelediğini yazan yayın kurulu, "(Erdoğan) Dalkavuklarla çevrili ve ekonomik sıkıntılardan kopuk, giderek daha izole bir figür çizdi" diye yazdı.