14 Mayıs seçimleriyle ilgili Batman’da yapılan sokak röportajında konuşan bir adamın sözleri tepki çekti. Röportajda, muhalefet liderlerinin “kafalarını kesmekle” tehdit edildiği görüldü.

Gazeteci yazar Fatih Altaylı  da bugünkü yazısında söz konusu konuşma sonrası yetkililerin harekete geçmemesine tepki gösterdi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, “Röportajın yayınlanmasının üzerinden ne kadar geçti bilmiyorum ama sosyal medyada kıyamet koparmasından, tüm medyada haber olmasının üzerinden 48 saate yakın bir süre geçti. Bir tek devlet yetkilisinden, Anayasa'yı, yasaları, hakkı, hukuku, vatandaşlarını korumak için koltuğa oturmuş ya da oturtulmuş tek bir ferdi vahitten bir kelime bile duymadık. Herif Türkiye’ye meydan okuyor, öldürürüz diyor, Anayasa'yı ayaklar altına alıyor. Çıt yok. İçişleri Bakanlığı neredesin!” dedi.

Fatih Altaylı şöyle devam etti:

“Ben İstanbul’da bir sitede, Sırp bir mafya üyesinin evinde bahçeye cesetler gömüldü iddiası üzerine Emniyet kazı yapıyor diye duyurduğum için ve üstelik de o evde oturan sahte kimlikli Sırp mafya üyesi tutuklandığı halde, benim hakkımda “Halkı galeyana getirdiğim” iddiasıyla anında açıklama yaptınız, yetmedi hakkımda dava açtınız.
Hem Bakanlık, hem Emniyet Genel Müdürlüğü olarak.
Peki cinayet işleyeceğini açıkça söyleyen, Anayasa'ya aykırı açıklamalar yapan bu yaratık hakkında ne yapıyorsunuz…
Niye çıtınız çıkmıyor?
Ya Adalet Bakanlığı’na ne demeli!
Tehditler savuran, cinayet işlemeye hazır olduğunu açıkça söyleyen bu “Zebani” hakkında soruşturma başlatacak bir savcınız bile yok mu!
Yoksa yeni “koalisyon ortağınızı” kızdırmaktan mı korkuyorsunuz…”