HaberTürk gazetesi yazarı Fatih Altaylı, İyi Parti'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde aday olarak tercihinin Ekrem İmamoğlu'ndan yana olduğunu ifade etti.

Ancak iktidar yargısının İmamoğlu'nu engellediğini belirten Altaylı, Mansur Yavaş'ın adaylığına destek vermek zorunda kaldığını dile getirdi. Altaylı yazısında "Ama iktidar yargısı İmamoğlu’nu sakatlamıştı ve oynaması riskli hale gelmişti. Elde Mansur Yavaş vardı. CHP ise, 'Üç büyük belediyenin gücü ile seçime gitmek varken, niye bu avantajı kaybedelim?' diyordu. " ifadelerini kullandı.

İyi Parti'nin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığını seçmenine yüzde 100 kabul ettiremediğinden çekindiğini kaydeden Altaylı, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"İşte Masa’daki sorun bu oldu. Herkes Kılıçdaroğlu deyince, Akşener, 'Ben buna partime sormadan evet diyemem' dedi.
Sorun pazartesi muhtemelen çözülecek. Meral Akşener, 'Ben aday olmayacağım' diye kendini bağlamış olduğu için mecburen çözülmek zorunda. İYİ Parti, bu saatten sonra karşı ittifaka katılıp intihar etmeyeceğine göre çözülecek. Ama masa, gereksiz bir yara almış olacak.
Masadan yana geçmiş olan hem sayısal hem moral üstünlük bir kez daha heba ya da en azından riske edilmiş olacak. Benim son zamanda gördüğüm şu ki, evrendeki hemen her şey, Cumhur İttifakı aleyhine çalışıyor. Cumhur İttifakı lehine çalışan tek şey ise Millet İttifakı."