ABD'de "Hagee Papazları" isimli Evanjelik papaz topluluğu, ABD'li birçok siyasinin katılımıyla terörist İsrail için destek gecesi düzenledi. İsrail’in ve Yahudilerin ‘seçilmiş’ olduğu herzesini vurgulayan militan grup, “İsrail'i kutsal saymayı bıraktığımız gün, Tanrı da ABD'yi kutsamayı bırakır" diye açıklamada bulundu.

Terörist İsrail’i tam destekleyen “Hıristiyan Siyonistler”den şiddeti artırma çağrısı

Hagee Papazlarının internet sitesinde yer alan habere göre, 22 Ekim'de Teksas'ta bir kilisede düzenlenen geceye, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhuriyetçi Teksas Senatörü Ted Cruz, Arkansas Senatörü Tom Cotton, Temsilciler Meclisi Üyesi Tom Emmer ve İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan katıldı.

Hagee Papazları Kurucusu John Hagee, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin, "Ortada tek devletli bir çözüm var. Bugün de İsrail, yarın da İsrail. Amerika kollarını sıvamalı ve İran'a, İsrail'e yaptıklarından dolayı gününü göstermeli" ifadesini kullandı.

İsrail ile ilgili İncil'den örnekler veren Hagee, "İsrail, Amerika'nın Ortadoğu'daki tek gerçek dostu. İsrail, Tanrı'nın göz bebeğidir" dedi.

Yahudi halkının "seçilmiş" olduğunu iddia eden Hagee, "İsrail'i kutsal saymayı bıraktığımız gün, Tanrı da ABD'yi kutsamayı bırakır" diye konuştu.

Hagee, Kudüs için de "Tanrı, (hâşâ) Kudüs'te yaşıyor. Mesih geldiğinde, Washington'a, Berlin'e, BM'ye gelmeyecek. Doğrudan Kudüs'e gidecek, ayaklarını Zeytin Dağı'na basacak ve kutsal hükümdarlığını kuracak" ifadesini kullandı.

“MÜSLÜMANLARA KARŞI DAHA SALDIRGAN OLMALIYIZ”

Pompeo da konuşmasında, "Tüm dünya, Yahudi dostlarımızın yalnız olmadığını bilmeli. Hristiyanlar olarak antisemitizmi reddetmek bizim anlayışımızın merkezinde yer alıyor" dedi.

İsrail'in BM Daimi Temsilcisi Erdan ise konuşmasında, "Dünya çapındaki milyonlarca Müslüman’ın, Yahudi karşıtı protestolar düzenleyerek soykırımcı HAMAS teröristlerini(!) desteklediğini dehşet içinde izliyoruz. Bu nefreti gürültüyle yayıyorlar. Bizim daha gürültüyle karşı saldırıya geçmemiz gerek" ifadesini kullandı. Erdan, Yahudilerin kendi elleriyle tahrif ettikleri Tevrat'tan "Seni kutsayanı kutsayacağım, seni lanetleyeni lanetleyeceğim" alıntısını paylaştı. Etkinlikte, terörist İsrail ve Yahudi dernekleri için 2,9 milyon dolar bağış toplandı.

Hagee Papazları, John ve Matt Hagee tarafından kurulan bir Hristiyan Evanjelik topluluğu. Aynı zamanda John Hagee, ABD'nin en büyük İsrail yanlısı kuruluşlarından "İsrail için Birleşen Hristiyanların" da başında bulunuyor.

Hristiyanlıkta, "İncil'i öğretmek, yaymak" anlamına gelen Evanjelizm, ABD'de Hristiyanlar arasında en yaygın mezheplerden birisi olarak kabul ediliyor. Nüfusun yaklaşık yüzde 25'ine (yaklaşık 80 milyon) denk gelen Evanjelikler, aynı zamanda "Hristiyan Siyonistler" olarak da biliniyor.

Evanjelikler, 1948 yılında Filistin topraklarına kurulan İsrail'in "İncil'in öğretileri doğrultusunda kurulmuş olduğuna", "Hazreti İsa'nın tekrar hayata bu topraklarda geleceğine" ve bu şekilde "dünyanın sonunun" geleceğine inanıyor.

ABD: “İSRAİL’E GAZZE İÇİN KIRMIZI ÇİZGİLER KOYMADIK”

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, abluka altındaki Gazze Şeridi'yle ilgili "İsrail için kırmızı çizgiler koymuyoruz" dedi.

Beyaz Saray'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Kirby, Gazze Şeridi'yle ilgili gelişmelere değinerek, "İsrail için kırmızı çizgiler koymuyoruz. Onların güvenlik ihtiyaçlarını desteklemeye devam ediyoruz ve bu devam edecek" ifadelerini kullandı.

Kirby, çatışmaların başından beri İsrail ile iletişim halinde olduklarını aktararak, "Sivil kayıplar, sivil zayiatlar ve benimsemeyi tercih edebilecekleri yaklaşımla ilgili endişelerimizi dile getirmekten çekinmedik. Dostların yapabileceği şey (!) budur" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, terörist İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında sivillerin hayatını kaybettiğinden emin olduğunu, ancak Filistinlilerin bu konuda açıkladığı rakamlara güvenmediğini söylemişti.

İNGİLTERE DE KATLİAMA DESTEK VERİYOR

Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı James Cleverly, terörist İsrail'in HAMAS'a karşı askeri harekâtını genişlettiğini belirterek, "İsrail'in uluslararası insancıl hukuk doğrultusunda kendini savunma hakkını destekliyoruz" ifadesini kullandı. Cleverly, kendisine daha önce birçok kez yöneltilen "Gazze'de ateşkes çağrısında bulunmayacak mısınız?" sorularına, "İsrail'in kendini savunma hakkı olduğu" yanıtını vermişti.

Kaynak: Milli Gazete