Devlet Neyi Bekliyor: ''Türkiyeyi Hedef Alan Bir Aşağılama, Milli Güvenlik Boyutu Olan Bir Konuda Milleti Utandırmayın’' Devlet Neyi Bekliyor: ''Türkiyeyi Hedef Alan Bir Aşağılama, Milli Güvenlik Boyutu Olan Bir Konuda Milleti Utandırmayın’'

HAMAS, Aksa Tufanı Operasyonundan bu yana, İsrail  rejimine yenilgi üstüne yenilgi tattırıyor.  Gazze’deki hiçbir hedefine ulaşamayan, binlerce askerini kaybeden İsrail rejimi, kendi kamuoyundan da büyük tepki alıyor. Daha önce birçok Siyonist üst düzey yetkili, Gazze’de bataklığa saplandıklarını itiraf ederken, son olarak eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz’un açıklamaları yenilgiyi teyit etmiş oldu. İsrail’in HAMAS’a karşı savaşı kaybettiğini itiraf eden Halutz,  Netanyahu’nun görevden ayrılmasını istedi.

Ağır yenilgi alan İsrail, kara harekâtına son verecek

HAMAS öncülüğündeki  Filistin direniş güçleri, İsrail rejimine art arda ağır darbeler vuruyor. İsrail güçleri sahada ciddi anlamda kayıplar verirken, İsrail’den gelen açıklamalar da bu durumu doğruluyor.

Gazze’de binlerce askerini ve zırhlı aracını kaybeden İsrail rejimi, kendi kamuoyu ve üst düzey Siyonistlerden tepki alıyor. Gazze’de bataklığa saplanan İsrail rejiminin aldığı yenilgiye karşı Yahudilerden tepkiler sürerken, geçtiğimiz günlerde Siyonist rejimin resmi kanalı KAN’ın, İsrail’in önümüzdeki günlerde Gazze’deki kara  harekâtını sona erdireceğini duyurması da bunun en büyük göstergelerinden birisi olmuştu.

“Netanyahu istifa etmeli”

İsrail’in Gazze’de zor durumda olduğu net bir şekilde görülürken, İsrail cephesinden gelen üst düzey açıklama da yenilgiyi teyit etmiş oldu. Eski İsrail Genelkurmay Başkanı Dan Halutz, İsrail rejiminde yayın yapan Kanal 14’e yaptığı açıklamada, İsrail’in HAMAS’a karşı savaşı kaybettiğini itiraf etti. Öte yandan Halutz, İsrail rejiminin savaşı kazanmasının tek yolunun, Netanyahu’nun görevden ayrılmasıyla mümkün olacağını savundu.

Kaynak: Milli Gazete