Cumhurbaşkanı Erdoğan TRT yayınında “Taksim'de cami yaptınız, Ayasofya'yı ibadete açtınız, başörtüsü sorununu çözdünüz. Bunlar merhum Erbakan'ın da hayaliydi, bunu siz gerçekleştirdiniz. Ama Erbakan'ın partisi olan parti sizin yanınızda değil” sözlerine "Ağlatma bizi, karıştırma oraları" dedi. Bunun üzerine Saadet Partililer Necmettin Erbakan'ın bir videosunu dolaşıma soktu. Videoda Erdoğan'a eleştirilerde bulunan Erbakan'ın “Benim adımı kullanıyorlar” sözleri dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı TRT ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın burada yaptığı konuşmada 2011 yılında hayatını kaybeden Saadet Partisi Eski Genel Başkanı Necmettin Erbakan ile ilgili gelen bir soruya verdiği cevap tartışma konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisine yöneltilen 'Attığınız imzalardan hangisini atarken en çok heyecan duydunuz?' sorusuna şöyle cevap verdi:

Ayasofya. Allah rahmet eylesin üstat (Necip Fazıl Kısakürek) Sultanahmet'te konuşuyor. 'Ayasofya açılacak, Ayasofya açılacak...' Takdimini yapan da benim. Açmak da Allah'a hamd olsun bize nasip oldu. Üstadın o kararlılığını orada yaşadık. Ondan sonra da Ayasofya'yı açmak Rabbime hamd olsun bize nasip oldu. Nasıl duygulanmayayım?

'KARIŞTIRMA ORALARI AĞLATMA BİZİ'

Erdoğan, Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi'nin 'Taksim'de cami yaptınız, Ayasofya'yı ibadete açtınız, başörtüsü sorununu çözdünüz. Bunlar merhum Erbakan'ın da hayaliydi, bunu siz gerçekleştirdiniz. Ama Erbakan'ın partisi olan parti sizin yanınızda değil.' sözlerine ise şu yanıtı verdi:

Ağlatma bizi ya. Karıştırma oraları ağlatma bizi dur. Maalesef, Erbakan hocamızın o vaatlerini gerçekleştirmiş biri olmamıza rağmen onunla o yolu yürümüş biri olarak şu anda birilerinin farklı zeminde, tam bu adımlara karşı olanlarla beraber olmaları insanı ciddi manada yıkıyor.

'ADIMI KULLANIYORLAR'

Erdoğan'ın sözlerine Saadet Partililer, Necmettin Erbakan'ın sözleriyle cevap verdi. Saadet Partililer Erbakan'ın Erdoğan'ı eleştirdiği bir videoyu sosyal medyada paylaştı. Videoda Erbakan'n “Adımı kullanıyorlar” sözleri dikkat çekti. Saadet Partililer Erdoğan'ın CHP ile korkutup oy istediğini belirtti. Videoda Erbakan şunları söylüyor:

İstanbul'a gitti 48 yıldır Kasımpaşa'da hizmet veren Kur'an kursunu herkesin gözü önünde yıktı. İki trilyon lira verildi Akdamar Kilisesi tamir edildi. Erdoğan Vatikan'a gitti, Papa öldü diye Türkiye'de bayraklar yarıya indirildi. Din kitapları içerisine haç resmi koydurdu. Bunlar saymakla bitmez.

'BENİ GÜNAHLARINIZA ALET ETMEYİN'

“Efendi ben karışmıyorum başkası yapıyor” diyor. Bunları sen yapıyorsun sen sen sen. Onların gözüne girmek için sen... Şimdi gelmişsin ben de Milli Görüşçüyüm, beni de Hoca kurdurdu, ben Hoca'yı Cumhurbaşkanı yapmak için çalışırım diye köylerde hala bunları söylüyorlar. Kendi günahlarınıza beni alet etmeyin. Sizin yaptıklarınız sadece yıkımdır ve manevi tahribattır.

İşte o paylaşımlardan bazıları: