Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, partisinin grup toplantısında milletvekillerini azarlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef aldı.. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün yapmış olduğu, Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ne yönelik eleştirilerine Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan yanıt geldi. Davutoğlu, bazı AK Parti milletvekillerinin genel kurul toplantılarına katılmamasına yönelik olarak, "Kendi grubunu toplamakta bile acziyet gösteren bir genel başkan, altı liderin ekipleriyle birlikte sergiledikleri ortak çalışma kültürünü ve disiplinini anlayamaz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün partisinin grup toplantısında Millet İttifakı'nın geçtiğimiz günlerde çıkarmış olduğu Ortak Politikalar Mutabakat Metni'ni hedef aldı. Erdoğan, "Böyle bir metin hazırlayınca insan ister istemez bir beklentiye giriyor. Karşımızda gerçi henüz cumhurbaşkanı adayı belirmekten aciz bir masa olduğunu unutmuyoruz. Bizim hedeflerimizi aşacak bir belge ortaya koyacaklarını sanmıyoruz. Bir bakalım dedik. Keşke bakmaz olaydık. Milletimizin adına üzüntü duyduk. Bunlar bırakın yeni projeler için kafa yormayı, ülkede ne yapıldığına bile bakmamışlar" şeklinde konuştu.

VEKİLLERİNE SİTEM ETTİ

Erdoğan, Millet İttifakı'na yönelik bu açıklamalarının ardından, partisinin milletvekillerine sert sözlerde bulundu. Genel kuruldaki toplantılara katılmayan vekillere sert çıkan Erdoğan, "Burada üzülerek bir şeyi söylemek istiyorum; grubumuzun maalesef Genel Kurul'da toplantılara katılmada sıkıntı yarattığını dün öğrendim. Bu beni ciddi manada üzdü" şeklinde sitem dolu sözler sarf etti.

DAVUTOĞLU: TOPLANAMAYAN MİLLETVEKİLİ GRUBUNA KADAR DÜŞMÜŞSÜN

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, resmi sosyal medya hesabı Twitter'dan bugün kendilerini hedef alan Erdoğan'a seslendi. Davutoğlu, Erdoğan'ın partisinin milletvekillerini toplayamadığını ifade ederek, "Erdoğan, ehliyet ve şahsiyet sahibi kadrolardan toplanamayan milletvekili grubuna kadar düşmüşsün.

Kendi grubunu toplamakta bile acziyet gösteren bir genel başkan, altı liderin ekipleriyle birlikte sergiledikleri ortak çalışma kültürünü ve disiplinini anlayamaz" şeklinde paylaşımda bulundu.

Davutoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Erdoğan, ehliyet ve şahsiyet sahibi kadrolardan toplanamayan milletvekili grubuna kadar düşmüşsün. Kendi grubunu toplamakta bile acziyet gösteren bir genel başkan, altı liderin ekipleriyle birlikte sergiledikleri ortak çalışma kültürünü ve disiplinini anlayamaz.