Hatay'da attığı hastane temeli ile gündeme gelen Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan, katıldığı canlı yayında  İYİ Parti Genel Başkanı  Meral Akşener'i hedef almış ve "İP'in başkanı elinize dilinize dursun, hayatında inşaat nedir görmemiş. Biz bir şeyi yaparız dersek yaparız Meral Hanım. Benim adım Recep Tayyip soyadım da Erdoğan... Konuşurken buna göre konuş. Beni kendinle uğraştırma" diyerek tehdivâri cümleler sarf etmişti.

Erdoğan'ın sözlerinin ardından İYİ Parti lideri Akşener, "Papatya çayı iç" derken bir gün sonra İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı kurşunlanmıştı! Olayın ardından Akşener, "Recep Bey tehditlerini, kurşunları çek, geleceksen sen gel. Benim için Silivri soğuk değil" dedi. 

Erdoğan İYİ Parti lideri Akşener'e tehditvâri sözlerini bugün de sürdürdü. Elazığ Afet Konutları Temel Atma ve Sosyal Konutlar Anahtar Teslim Töreni’nde konuşan Erdoğan, "Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini biliriz, sana da rezeneyi tavsiye ederiz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

"Şimdi de Kanal İstanbul'un önünü kesmeye çalışıyorlar. Bay Bay Kemal kesemeyeceksin.

Hanımefendi senin aklın bu işlere ermez. Biz papatya çayının ne zaman içileceğini biliriz, sana da rezeneyi tavsiye ederiz. Onun için kiminle uğraşacağını çok iyi bilmen lazım. Biz eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri diyerek bu yolda yürüdük.

Bay Bay Kemal sahra hastanesi diyor. Bir de baktık Adana'da çadır kurmuşlar. Onu da hastane diye yutturmaya kalkmışlar. İçi boş hangarların reklamını yaparken, biz binlerce yataklı hastaneleri rekor sürelerde devreye aldık."